esmoreit doet mee met fietsverlichtingsactie

Leerlingen van Basisschool Esmoreit hebben op vrijdag meegedaan met de ANWB fietsverlichtingsactie Lichtbrigade. In dit speciale programma voor basisscholen staat een veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal. De Esmoreit vindt het belangrijk dat haar leerlingen met een veilig en goed verlichte fiets naar school gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

Eerst bespreken de leerlingen in een speciale les de noodzaak van goede zichtbaarheid in het verkeer. Daarna controleren ze samen met de vrijwilligers hun fietsen voor een veilige en verlichte fiets. Zo gaan alle leerlingen van Esmoreit met een goed verlichte en veilige fiets de winter in.

Maar liefst 1.000 basisscholen organiseren dit najaar in het land ANWB Lichtbrigade. Hiermee worden meer dan 250.000 fietsen gecontroleerd op veiligheid en zichtbaarheid. Voor nadere informatie over het programma Lichtbrigade: staging2.anwb.nl/fietsverlichtingsactie

Meer foto's