eagles pakt een punt na tumultueuze week

Go Ahead Eagles heeft in Friesland een punt gepakt na een roerige week. Na de problematiek omtrent de supporters en de ophef rond Türüc wisten de Deventenaren een ruststand van 0-2 niet vast te houden. Heerenveen kwam na rust verdiend langszij, nadat Eagles verzuimde om de voorsprong uit te breiden.

Qua temperatuur moeten de spelers van Go Ahead Eagles zich in een ander stadion in Heerenveen hebben gewaand. In Friesland werd duidelijk dat de winter steeds dichterbij komt en daarmee de winterstop eveneens. Booy wil tijdens de rustperiode beschikken over twintig punten, terwijl zijn team voor de wedstrijd tegen sc Heerenveen over slechts elf punten beschikte. Met nog zes wedstrijden voor de boeg, zouden drie niet ingecalculeerde punten de doelstelling van de coach een stuk reëler maken. In het Abe Lenstra Stadion kreeg een sterk gewijzigd Eagles daar de eerste kans voor.

In de openingsfase van het duel was de thuisclub de bovenliggende partij en had Go Ahead Eagles weinig in te brengen. Op een vangbal vanuit een vrije trap van Van der Linden na, kreeg Nordfeldt helemaal niets te doen. Heerenveen speelde daarentegen aardig voetbal, maar creëerde niet heel erg grote mogelijkheden.

Geheel tegen de verhouding in en als een duveltje uit een doosje kwam Eagles op voorsprong. Net als vorige week tegen Heracles schoot Marnix Kolder de openingstreffer tegen de touwen. Lars Lambooij, normaliter reserve, onderscheidde zich door een bal precies op maat voor te geven. Door de tegentreffer leek sc Heerenveen het spoor bijster en het goede combinatiespel van de Friezen werd vervangen voor veel slordigheden en misverstanden.

Spits Mark Uth, die zich geweldig ontwikkelt in Friesland, was wel dichtbij de gelijkmaker. Oog in oog met Van der Hart schoot hij hard op de paal, waarna hij een niet te missen kans naast schoot in de rebound. Voor Go Ahead Eagles was dat reden om een versnelling bij te schakelen. De ploeg counterde via het spreekwoordelijke boekje en in de zesde versnelling naar de overkant van het veld. Via Reimerink, Overgoor en Rijsdijk kwam de bal bij Schalk terecht en hij kon de bal simpel binnenschuiven. Met de tweede treffer voor de rood-gelen zat Eagles op rozen en ging het rusten met ongekende luxe.

In de tweede helft verspeelde het team die luxe al snel. Nadat de bal bleef hangen in de verdediging van Go Ahead Eagles schoot Daley Sinkgraven de bal tussen de benen van Van der Hart door. De aansluitingstreffer deed Heerenveen goed en de manschappen van Lodewegens gingen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het publiek ging weer achter de blauw-wit gestreepten staan en er was ineens weer sprake van een wedstrijd.

Tussen alle opgezette aanvallen van Heerenveen door zorgde Go Ahead Eagles keer op keer voor gevaar met snelle counters. Reimerink en Schalk klopten op snelheid telkens de verdediging van Heerenveen, maar wisten het niet zodanig uit te spelen dat er ook een doelpunt uit voortvloeide. Omdat Eagles op die manier verzuimde de wedstrijd te beslissen, bleef Heerenveen er in geloven, maar met nog vijftien minuten officiële speeltijd begon de tijd te dringen.

Het eerste wapenfeit binnen dat laatste kwartier had direct de gelijkmaker moeten opleveren voor Heerenveen. Dalgaard miste echter een levensgrote kans door de bal naast het doel van Van der Hart te schieten. Het leek voor Eagles onoverkomelijk om Heerenveen nog langszij te laten komen, want het team van Booy kwam niet meer onder de druk uit. Invaller Jukka Raitala knalde zes minuten voor tijd dan ook de terechte 2-2 in het doel achter Mickey van der Hart.

Het publiek in Friesland veerde op en geloofde zelfs nog in de overwinning. In de slotfase had de 3-2 nog kunnen vallen, maar Eagles wist het punt uiteindelijk wel vast te houden. Gezien het spelbeeld verdiende Eagles ook niets meer dan een punt, maar had het de overwinning kunnen pakken wanneer de counters zorgvuldiger werden uitgespeeld. Volgende week worden er binnen de Eredivisie geen wedstrijden gespeeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.