eagles boekt nettowinst van 664000 euro

Go Ahead Eagles heeft over het afgelopen seizoen een nettowinst van 664.000 euro gerealiseerd. Dat meldt de club op haar website. Eagles promoveerde in het seizoen 2013/2014 naar de Eredivisie en kwam daardoor volop tot leven in voetbalminnend Nederland.

Bij de gemeente Deventer diende de club de jaarrekening van het seizoen 2013/2014 in en daaruit bleek dat het resultaat positief was. Dit kwam mede door de aandacht die de Eredivisie met zich meebracht. Ook sportief werd er uitstekend gepresteerd, met een dertiende plek en daarmee directe handhaving.

Nu blijkt dat die sportieve prestatie is bereikt zonder genomen onverantwoorde financiële risico’s. Volgens de club ligt dat geheel in lijn met het voorzichtige financiële beleid dat onderdeel is van het DNA van de club.

Go Ahead Eagles beseft dat dit positieve resultaat op de jaarrekening mede tot stand is gekomen doordat de club haar spelersgroep, hoofdzakelijk bestaande uit jonge spelers met louter Jupiler League-ervaring,

een podium kon bieden in de Eredivisie. Ook omdat veel contracten nog doorliepen kon de club het salarisniveau ver onder het gemiddelde van de Eredivisie houden. Daarnaast heeft de club enkele financiële meevallers gehad.

Maar het positieve bedrijfsresultaat is volgens de club vooral het resultaat van bewust gevoerd beleid. Zo had Go Ahead Eagles zichzelf ten doel gesteld het verlies van €259.000 uit het promotiejaar, voor een groot deel veroorzaakt door de uitbetaalde promotiepremie, binnen een jaar te compenseren. Dat is meer

dan gelukt. Het maakt de club trots dat het voeren van verstandig financieel beleid en het behalen van sportief succes hand in hand kunnen gaan. Het positieve resultaat was ook hard nodig om het eigen vermogen en daarmee het weerstandsvermogen te versterken, door de verlieslatende jaren in de eerste

divisie een strikte noodzaak. Daarnaast dient de club reserves aan te houden voor de inrichting van de vernieuwbouw en om mogelijke tegenvallers in de toekomst op te vangen. De club wil ten alle tijden in staat zijn aan zijn langlopende financiële verplichtingen te voldoen.

De doelstelling van Go Ahead Eagles voor het huidige seizoen is wederom directe handhaving zonder daarbij financiële risico’s te nemen. In de huidige prognose gaat de club uit van een positief resultaat van 100.000 euro. Dat wordt bijna volledig veroorzaakt door de bekerrecettes van de wedstrijden

tegen Feyenoord en FC Twente.

De vernieuwbouw speelt in dit alles een zeer belangrijke rol. Het is duidelijk dat de club met de huidige begroting van ruim zes miljoen euro geen structurele rol kan spelen in de Eredivisie. Om structureel mee te

kunnen draaien in de Eredivisie, wat de ambitie en doelstelling is, zal de club haar inkomsten significant

moeten laten stijgen. Met de huidige accommodatie is dit onmogelijk. Daarom is Eagles intensief bezig met de invulling van de vernieuwbouw. Hiermee zet de club de volgende stap om de doelstelling een structurele Eredivisieclub te worden te realiseren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.