drie nieuwe prinsen voor stoppelkaters

Na een wild weekend in de Leeren Lampe heeft carnavalsvereniging De Stöppelkaters uit Raalte drie nieuwe prinsen. Prins Edwin I, Jongerenprins Nick I en Jeugdprins Joep I regeren over Stöppelburcht aankomend carnavalsjaar.

Op vrijdagavond stond de Leeren Lampe afgeladen vol met mensen die benieuwd waren naar de nieuwe Prins van de Stöppelkaters. Om exact elf over elf trad Edwin Jonkman uit de kattenbak als Prins der Stöppelkaters. Meteen na zijn installatie kreeg hij de taak om de winnaar van de Stöppelkraker bekend te maken. De Chicks on the Block met hun nummer 28 keer Alaaf gingen er met de felbegeerde prijs vandoor.

De nieuwste groep binnen de Stöppelkaters, de Stöppelducks, had de zware taak om een Prins te kiezen. Thomas Kodden en Nick Jonkman streden om de titel Prins der Stöppelducks. Voor deze avond was de Leeren Lampe omgetoverd tot een arena waar de twee jongens tegen elkaar konden strijden. De mannelijkheid moest getoond worden door middel van spijker slaan, zandzak tillen en broekhangen. De strijd ging lange tijd gelijk op, maar uiteindelijk kwam Nick Jonkman als winnaar uit dit testosterongeweld. Toevalligerwijs is Nick de zoon van Prins der Stöppelkaters Edwin I. Als vader en zoon zullen zij gaan regeren over Stöppelbrucht. Dit is de eerste keer dat er twee prinsen uit dezelfde familie tegelijk regeren.

Ook de krielen zaten om een Prins verlegen. Joep Hollegien, Tiede Overmars, Inze Freriks en Dylano Kruitbosch waren alle vier klaar om de strijd aan te gaan. De Leeren Lampe was een groot circus, waar de kandidaten een vrolijke sport- en spelmiddag hadden. Zo werden er ballonen geprikt, mensen verkleed en confetti gesmeten. De vier kandidaten hadden voor deze middag allemaal een act ingestudeerd op het nummer “In het Circus” van Bassie en Adriaan. Ieder had zijn eigen draai gegeven aan deze act. De vier kandidaten lagen nek aan nek, maar er kon er maar één de winnaar zijn. Joep Hollegien stapte met geheven hoofd uit de kattenbak en mag zichzelf Prins der Krielen noemen tijdens het aankomend carnavalsjaar.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.