diplomas voor honden bij happy tails

Afgelopen zaterdag was een spannende dag bij Opleidingscentrum & Hondenschool Happy Tails in Beerzerveld. Vanuit het hele land kwamen baasjes met hun honden voor de therapiehond gedragstest en de bijbehorende theorie en praktijk.

Na het goed doorstaan van de gedragstest samen met hun eigenaar wordt de hond een gecertificeerde therapiehond. Deze honden kunnen ingezet worden op scholen als leeshond, in de zorg als bezoekhond, bij revalidatie, etc. dus alles gericht op dierondersteunende therapie. Leerkrachten, fysiotherapeuten, mensen uit de psychiatrie, een psycholoog, een orthopedagoog en mensen uit de gehandicaptenzorg lieten hun honden testen op gewenst gedrag.

15 honden in totaal, waarvan aan het einde van de dag 9 honden gecertificeerd waren. Twee honden vonden het niet leuk genoeg om met mensen te werken en met vier honden moet nog even door de baasjes gewerkt worden aan hun gedrag. Deze hadden de potentie wel om therapiehond te worden, maar voldeden op dit moment nog niet aan de criteria.

Een zeer intensieve dag voor baasjes en honden, want de gedragstest is behoorlijk spannend. Het theoriegedeelte intensief, want eigenaren moeten heel goed naar het gedrag van hun hond leren kijken. En ’s middags bij het praktijkgedeelte gingen kinderen lezen met de honden, dus ook dat moest goed begeleid worden door de eigenaren. Tot slot werd er een praktijksituatie in de zorg nagebootst met rollators, krukken en rolstoelen.

Nederland is weer 9 therapiehonden rijker, honden die het leven van diverse kinderen en volwassenen gaan verrijken. Zeer belangrijk en nuttig werk voor deze kanjers van honden. In onze regio zijn al diverse therapiehonden met hun baasjes aan het werk, onder andere als hulp bij rouwverwerking, bij orthopedagogen, als leeshonden, als hulphond bij kinderen met een hondenfobie, in de geriatrie en op zorgboerderijen. Met prachtige resultaten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.