denne van knoldert sexy

Ofgelopen weekend werd de slag öm de Schelde herdacht. “Die slag was heel belangrijk, mar niet in de geschiedenisbuukies”, zeien ze op het Journaal.”Het was niet zo’n sexy veldslag.” …

Ik dach altied det geschiedenis oaver zaken ging die de maatschappij veanderd hadden, mar det is dus niet zo: het mut sexy weane. Vandoar ok det het Journaal de 21 groaden Celsius van ofgelopen weekend nie nearzetten as het gevolg van het opwarmen van de aarde, mar dette wie op 1 november nog in de zee konn’ duken. Det is pas sexy.

Döarumme ging het bie het leste tentfeest van Salland ok niet oaver of ie liever thuus doodgoat of in een Hospice, mar wönn d’r völle bier edrunken vöar een zo hoog mogelijk eindbedrag: det is mear sexy. Volgend joar een ander goed doel, mar het zelfde feest.

As het mar sexy is. Zo zei de meester die mie lesse gif op de cursus die ik volge, det ik mooie tekeningen moche maken as samenvatting van het hoofdstuk det ik mosse kennen. En hij gaf toe det e doarmet met gin mogelijkheid kon controlearen of ik d’r wel wat van snappen. Mar stoer was het wel.

Eigenlijk giet het in ons regel-land hillemoal niet mear öm kwaliteit en inhold. Wie leaft in een schijnmaatschappij woar collectanten in de goedkoopste t-shirts geld inzamelt vöar zielige kinderen die onder erbarmelijke ömstandigheden goedkope t-shirts mut maken. In een achterbuurte van Bangladesh neijt gehandicapten Adidas- of Puma-strepen op schoenen vöar onze voetbalmiljonairs.

Zelfs van het donorschap maakt wie grappige ‘jaaaaaaaofnee’-reclames, anders meldt niemand zich an.

Het leam mut mooi weane, wie wult schik hemm. Liever zes warmterecords weglachen met ‘wat mooi die opwarming van de aarde’, dan ons achter de oaren krabben. En de jeugd mut rustig sportdrankies blie’m drinken. As ze d’r ziek van wördt, fietst wie een Alp op en as d’r ongelukken van komt, maakt wie neeje regels.

Det ie niet in de berm mag goan stoan pissen. Det ie gin pilsie in het park mag drinken. Det ie niet op het schoolplein mag komm as de zunne onder is. Det ie een leam lang zinloos een autogordel ömme mut. Hoe groot ie een huus mag bouwen. Hoe hard de muziek mag. Det ie genog ‘nooduutgang’ an de wand hebt hangen. Det ie gin drank mag kopen as ie iemand bie oe hebt die jonger is dan 18 joar. Det…

Nepzekerheid. Nepstoer. Nepsexy.

Denne van Knöldert

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.