den daas wil college op andere gedachten

Pruis wil zijn keukenzaak op de hoek van de Dorpsstraat en de Zwolseweg in Heino verbouwen tot acht nieuwbouwwoningen. Pruis is al jaren bezig met de planvorming, maar telkens stuit hij op gemeentelijke regelgeving. Al meerdere malen paste hij zijn plannen aan, maar tot een bouwvergunning leidde dat niet.

Afgelopen week trok hij aan de bel. Hij riep de hulp van gemeenteraadsleden in, omdat hij eigenlijk alleen maar tegenwerking ervaart van de medewerkers van de gemeente Raalte. Waar het plan knelt? Op de aanleg of aankoop van 1 parkeerplaats.

Ook Egbert den Daas en Dick Buitenkamp van Lokaal Alternatief bezochten de ondernemer. “We hebben zijn verhaal aangehoord. Wij vonden het een goed verhaal. Het heeft er inderdaad alle schijn van dat er wel een erg hoge parkeernorm wordt toegepast op dit project,” legt Egbert den Daas uit.

“Ook met deze (te) hoge parkeernorm is het volgens ons mogelijk om tot een oplossing te komen. Indien de gemeente bereid is een klein stukje grond te verkopen voor één parkeerplaats, dan is het probleem ook opgelost. Kortom als de politieke wil er is moet er uit te komen zijn,” aldus Den Daas.

Den Daas wil met andere partijen in conclaaf om het college te overtuigen van de plannen. “Wij hopen samen met andere partijen het college tot andere gedachten te brengen. Wij denken namelijk dat het realiseren van betaalbare starterswoningen een welkome aanvulling voor Heinose woningmarkt is.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.