de scheidsrechter op herhaling in dvaart

Woensdagavond de 12e november was er een ‘terugkomavond’ voor de scheidsrechter die voor de zomervakantie hun cursus hadden bekroond met een diploma. Het was een goed idee met een avond op herhaling de kennis nog wat op te frissen.

De gelegenheid werd aangegrepen om de “routiniers”onder de referees ook uit te nodigen. Dat zou een leuke groep zijn. Onze club was met 7 van de in totaal 10 scheidsrechters goed vertegenwoordigd. De heer Jan Everlo van de KNVB nam via tv opnamen van eredivisiewedstrijden een zestal onderwerpen met de aanwezigen door: hands, buitenspel, rode en gele kaart, elleboog en arm, het onreglementair ontnemen van een scoringskans etc. Boeiend en herkenbaar en de toegevoegde uitleg van de heer Jan Everlo was plezierig en begrijpelijk voor het niveau waarop de scheidsrechters fluiten. Jan Everlo snapt waar het om gaat op het voetbalveld en legt dat prima uit. We eindigden met een quiz waarbij er maar een winnaar kon zijn en dat was Roelof Lubbers die 9 van de 10 opgaven goed had beantwoord.

Op zich is een dergelijke activiteit voor herhaling vatbaar, goed voor het kennisniveau – nieuwe ontwikkelingen kunnen we over worden geïnformeerd – en goed om elkaar als scheidsrechter op deze manier te ontmoeten. Jan Everlo ging met een taart en een fles pruimensap naar huis en wij waren allen een ervaring rijker. Een prima avond!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.