dames asc62 de complimenten htc de punten

De toch wat opmerkelijke actie van de technische leiding van ASC’62 om clubtopscorer Ingrid Lans zateterdag buiten de basis-selectie te houden, leverde vele fronsende gezichten op bij de aanwezige toeschouwers op sportpark Gerner. Al moet wel gezegd worden dat het meeste publiek naar de wedstrijd bij het andere eerste van ASC’62 aan de overkant stond te kijken. Een gedurfde aanpak omdat HTC bijna alle wedstrijden tot nu toe heeft gewonnen en op de tweede plaats staat, net achter koploper PEC Zwolle.

Maar al vroeg in de wedstrijd was te zien dat deze ingreep werkte. De dames uit Dalfsen zetten vanaf minuut één direct druk op de defensie van HTC dat nauwelijks in staat zich onder deze druk uit te voetballen al moest keeper Dyonne Meijerman nog wel één keer in actie komen om een afstandsschot van de spits van HTC onder de lat vandaan te tikken. De ene na de andere aanvalsgolf kwam daarna op het doel van HTC af. En dit leverde dan ook vele kansen op aan ASC zijde. De ene keer was het net naast, de andere keer de keeper van HTC maar toch was het vooral het ontbreken van wat fortuin bij de afronding. De bal viel gewoon niet goed. HTC had zich al verzoend met een 0-0 ruststand maar in de 48e minuut was het HTC dat via een afstandsschot op voorsprong kwam. Nog maar net bekomen van de schrik lag een minuut later zelfs de 0-2 voor de Zwollenaren in het doel.

Ook in de tweede helft startten de Dalfsenaren in een hoog tempo en werd geprobeerd de defensie van HTC opnieuw vroeg in de opbouw onder druk te zetten. En dit lukte nog beter. Hetzelfde beeld als in de tweede helft alleen kwam HTC er nu helemaal niet meer uit. Dichterbij een overwinning op HTC is ASC’62 de afgelopen jaren niet geweest en het geeft ook aan dat de verschillen in deze landelijke 1e klasse niet zo groot zijn als de stand op de ranglijst aangeeft. In de werd de Zwolse ploeg zelfs volledig van de mat gespeeld. Een beloning in de vorm van de meer dan verdiende aansluitingstreffer leverde dit echter niet op. Wel waren er veel complimenten voor het aantrekkelijke voetbal en het goede spel van ASC’62, waar deze middag ook nog ander nieuws was. Trainer-coach Sander Volkerink heeft na drie jaar trainer te zijn geweest en nadat hij eerder al in het bezit kwam van het diploma Trainer-Coach II, het bestuur en zijn speelsters laten weten, zijn contract na dit seizoen niet te verlengen. Hij zoekt een nieuwe uitdaging, bij voorkeur als hoofdtrainer/assistent bij een 1e elftal of eventueel als trainer-coach bij een 2e selectie. Zijn collega-trainer dit seizoen, Erik Laarman, is nog met de club in overleg over een mogelijke verlenging van zijn contract. En dit allemaal in een periode waarin ASC’62 de komende 2 weken in competitieverband niet in actie komt. De eerstvolgende competitiewedstrijd is 29 november, waar dan in Hoogeveen om 15.00 uur wordt afgetrapt tegen HZVV.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.