concurrentie voor autodieven van diepeveen

In een tijdsbestek van drie maanden tijd is een bedrijfsbus van Assink Weustink in Raalte twee keer gestolen. De bus werd in beide gevallen binnen een dag weer teruggevonden. Hoe dat kan? Dankzij een traceersysteem van Diepeveen Automotive.

Alle zeventien bedrijfsbussen van Assink Weustink zijn sinds deze zomer met het systeem uitgerust. En sindsdien werd dus al twee een keer een gestolen bus teruggevonden. Het traceersysteem is door Diepeveen Automotive zelf ontwikkeld en heet FICS, Fleet Information Control System.

Met het systeem kun je op ieder moment van de dag zien waar voertuigen zich bevinden. Waar ook ter wereld, overal kun je tot op huisnummer nauwkeurig zien waar het voertuig zich bevindt.

Toen de bedrijfsbus van Assink Weustink werd gestolen, werd het op de dag van de aangifte al teruggevonden bij Wehl in de Achterhoek. “Dat is toch wel een beetje de tendens bij diefstal van bedrijfsbussen,” licht Christiaan Diepeveen namens Diepeveen Automotive toe. “Als een bus wordt gestolen wordt hij vaak een paar dagen in de grensstreek geparkeerd. Als de eigenaar hem dan niet komt halen, wordt hij naar het buitenland versleept. Dat is voor de dieven namelijk het teken dat de bus geen traceersysteem heeft.”

En zo ging het ook in beide gevallen met de bus van Assink Weustink. “Die vond de politie met een geforceerd slot terug.”

Het traceren is slechts een klein onderdeel van de mogelijkheden van het FICS-systeem. Zo kun je onderdelen toevoegen die continu de temperatuur in de laadruimte van een vrachtwagen in de gaten houden of kun je als bedrijf zien welke personeelsleden er in de bus zitten. Je kunt zelfs onderscheid maken tussen bestuurder en passagiers.

“Alles wat ook maar enigszins kan bewegen bij een grote Sallandse wegenbouwer bevat een unit van ons,” vertelt Diepeveen. “Komende maand staan er een artikel over ons systeem in een vlakblad. Daarin wordt het een doorbraak genoemd.”

Maar FICS is inmiddels ook ver buiten de gemeentegrenzen opgemerkt. “Het systeem wordt door heel Nederland, maar ook in België, Frankrijk en Griekenland gebruikt. En binnenkort gaan we ook Spanje in.”

Ook verzekeraars zien het systeem van Diepeveen wel zitten. “ Er is een verzekeraar van campers en caravans die korting van 15% op de premie geeft als er FICS op is geïnstalleerd. Het wordt echt gezien als een soort extra diefstalbeveiliging. Want vergeet niet: Zo’n busje van bijvoorbeeld Assink Weustink is misschien wel verzekerd, maar er zit voor duizenden euro’s aan gereedschap in. Een gestolen voertuig snel terugvinden scheelt verloren uren en als de inhoud er nog inzit, bespaar je ook die kosten.”

Meer informatie over FICS kun je bij Diepeveen Automotive krijgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.