Home / archiefcentraal / chicks on the blocks winnen katerspektakel

chicks on the blocks winnen katerspektakel

De kop is er af: het carnavalsseizoen is van start gegaan. Als de eerste grote feestavond van de Stöppelkaters maatgevend is voor de rest van feest der zotten, dan gaat het een mooi jaar worden. Het katerspektakel had wat minder deelnemers van andere jaren, maar de kwaliteit was beter dan ooit.

Zeven gelegenheidsformaties brachten met eigen teksten een bekend nummer te berde. Dat was al eerder opgenomen in een professionele studio, zodat het in de zaal allemaal lekker goed klonk. “Volgend jaar misschien ook zelf de muziek er bij maken?” stelde de jury voor, die ook aanvoelde dat de kwaliteit van de optredens ieder jaar een tandje hoger ligt. De teksten zijn beter, de danspasjes mooier, de uitdossing top.

Uiteindelijk doen de meeste deelnemers aan het katerspektakel mee om mee te doen, mooi een paar maanden lol beleven in het bedenken van een lied, het maken van een tekst en zo meer. Maar het is natuurlijk altijd mooi dat er op zo’n avond ook een winnaar is, en dat waren de Chicks on the Blocks. Een stuk of tien Raalter meiden die ook straks met de optocht weer mee zullen doen, maar vooral van het Katerspektakel ieder jaar een spektakel maken. De jury had dat goed gezien: tekst, kwaliteit van de zang, kleding en vooral de prachtige choreografie op het podium: je zou haast vergeten dat het een gezellige carnavalsavond betreft.

En het publiek: dat heeft genoten. De zaal zat goed vol. De stemming zat er goed in.

Lees ook

Het levenswerk van Frits Offenberg

Raaltenaar al vele jaren bezig om volledige geschiedenis van gemeente Raalte en inwoners te documenteren …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.