cda extra geld snel internet buitengebied

Het CDA roept minister Kamp van Economische Zaken woensdag tijdens een debat over telecommunicatie op, om er alles aan te doen om de beschikbare Europese middelen voor de aanleg van snel internet in plattelandsgebieden naar Nederland te halen. Hiervoor zou minister Kamp op zoek moeten naar Europese middelen, bijvoorbeeld uit het budget voor het Connecting Europe Facility (CEF).

Het CEF budget is door het Europees Parlement onlangs verlaagd, maar biedt volgens Kamerlid Agnes Mulder nog mogelijkheden voor Nederland. “Het budget is bestemd voor digitale diensten zoals e-health en de realisatie van breedband internet in dunbevolkte gebieden. Het kabinet heeft eerder ook aangegeven nog mogelijkheden voor e-health te zien en zoals iedereen weet is snel internet voor veel mensen nog geen werkelijkheid. We zien dus zeker mogelijkheden voor het aanvragen van budget uit dit Europese fonds.”

Mulder: “Snel internet in buitengebieden is nou typisch een onderwerp waarin Europa Nederland zou kunnen ondersteunen, zodat het een basisvoorziening kan worden. Minister Kamp moet zich daar meer voor inspannen in Europa.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.