bv natuurlijk energieverbruik in oud huis

‘‘Het belangrijkste is dat het terugbrengen van energieverbruik pas lonend is als het vakkundig gebeurt. Indien niet goed uitgevoerd, kost het onder de streep zelfs geld in plaats dat het wat opbrengt. Een gedegen stappenplan en bijbehorende kosten, verdeeld over een periode van jaren is de oplossing. Stapsgewijs wordt je woning beter, kosten komen niet tegelijk en er ontstaat echte meerwaarde van je woning.’’

‘‘Trek een doe het zelf reclame blaadje open of Google op minder energieverbruik en je wordt bedolven onder de informatie. Na een uurtje heb je het helemaal gehad en daast het voor je ogen. Waarom? Omdat er een markt rondom de energie is ontstaan. Er valt geld te verdienen en je wordt gelokt door van allerlei voorstellen en aanbiedingen. Wat hier ontbreekt is samenhang, bouwtechnisch en installatietechnisch.’’

‘‘Bij nieuwe woningen is er tijdens de bouw al rekening gehouden met energie verbruik en als het over oudere woningen gaat, wordt vaak gedacht dat je met isolatie op hetzelfde niveau kan komen als een nieuw huis. Hier gaat het mis. Het komt bijvoorbeeld voor dat door gebreken in de relatie tussen isoleren en het binnenklimaat schimmelplekken ontstaan. Ventileren, verwarmen en ook steeds vaker koelen hebben absolute samenhang tussen bouwtechniek en installatietechniek. Ook is niet elke woning zo maar op eenzelfde wijze te verbeteren, het hangt samen met details en soort materialen waaruit de woning gebouwd is.’’

‘‘Een sprekend voorbeeld is een echtpaar dat enkele jaren geleden een woonboerderij zelf wilde isoleren. Met aanhangers vol isolatie gingen ze met enthousiasme aan de slag. Na enkele jaren was het kaphout verrot en moest de hele kap vervangen worden. Oorzaak was het niet aanbrengen van dampdichte en dampopen folies. Een bak ellende bleef over. Wat je dus nodig hebt, is een vakman die je met deskundig advies en uitvoering je voor problemen behoedt.’’

Wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw huis? Kijk dan eens op staging2.jansman.nl of neem direct contact op met Jansman Bouw via info@jansman.nl. Heb je nu zelf een vraag voor een van de ondernemers van BV Natuurlijk? Stuur je vraag dan naar info@bvnatuurlijk.nl of kijk op staging2.bvnatuurlijk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.