brook duo treedt op in boskamp

Allereerst wilde men naar Bathmen gaan om een optreden te zien, maar daar waren een maand voor de uitvoering alle kaarten al compleet uitverkocht. Gelukkig is er elk jaar ook één uitvoering waarvoor geen voorverkoop plaatsvindt en waar een ieder vroegtijdig aanwezig moet zijn om een toegangskaart te bemachtigen. Het is moeilijk voor te stellen, maar 1,5 uur voor deze voorstelling staan de eersten al voor de kerk te wachten en een half uur voordat de kerk opengaat staat er al een lange rij mensen die de voorstelling perse niet willen missen. In de wijde regio rond Markelo is elke voorstelling steevast al vroeg uitverkocht. Al is dit duo in de omgeving van Boskamp nu nog niet zo bekend , dit zal snel veranderen na hun eerste optreden in de kerk van Boskamp op 9 december. Zij komen met het kerstverhaal “mirreweenter op het plattelaand” .

Het is een door Gert-Jan Oplaat (oud Tweede Kamer lid) zelf geschreven dialect kerstverhaal. Dit verhaal wordt af en toe onderbroken met rustige dialectliedjes van het Brook duo en kerstliederen (Stille nacht, Midden in de winternacht, Er is een kindeke geboren op aard, Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht…..).

Het verhaal speelt zich voor een groot deel af bij een boerenfamilie in de tweede wereldoorlog in het Maarkelsebrook en in Markelo. Het geheel ademt een heel bijzondere sfeer uit, die men ervaren moet hebben om direct te begrijpen waarom dit duo in Twente en de Achterhoek zo razend populair is. Voor de voorstelling op 9 december om 20.00 uur in Boskamp zijn kaarten in de voorverkoop te verkrijgen bij: Ans Kleinherenbrink, 563933 (anskhb@gmail.com), Ria Kappert, 561402 (herkappert@hotmail.com), Herman van der Linde, 06 -53701545 (hwgvdlinde@kpnmail.nl) en tuincentrum Hollegien, Eendrachtstraat 8 in Olst.

Kaarten kosten in de voorverkoop tot 1 december € 7,50, dit is inclusief een kop koffie voor de voorstelling en een glas Glühwein na afloop. Vanaf maandag 1 december en aan de kerk, mits nog beschikbaar, kosten de kaarten € 9,00.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.