broekland weet niet te winnen van kwiek 3

Zondag middag stond de wedstrijd tussen Broekland / Nijhof en Klink Nijland Kwiek 3 op het programma. Beide teams zijn dit seizoen goed begonnen en draaien mee in de top van de Eerste Klasse. Vandaag was Kwiek 3 de sterkste in deze Sallandse derby. De Raalter dames waren beter en wonnen terecht met 26-21.

Beide teams begonnen de eerste helft voortvarend en maakten mooie doelpunten. Broekland was in het begin iets beter dan de Raalter ploeg, maar wist dit niet in doelpunten om te zetten. De stand bleef de hele tijd in evenwicht. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg iets controle over de wedstrijd, maar wist dit pas aan het eind te verzilveren en liepen snel uit naar een comfortabele 18-12 voorsprong.

In de tweede helft was het Broekland dat uitstekend begon. Ze kwamen na 10 minuten te hebben gespeeld terug in de wedstrijd. De dames wisten de kansen goed te benutten. De stand was op dat moment 19-16. Kwiek leek de controle over de wedstrijd kwijt te raken, maar op de juiste momenten werden de kansen wel afgemaakt en behielden ze een mooie voorsprong. De Raalter ploeg kwam verder niet meer in de problemen en speelden de wedstrijd uitstekend uit. De einduitslag was 26-21

Door deze overwinning van Kwiek gaan ze Broekland voorbij op de ranglijst en staan nu op een mooie tweede plek. Volgende week neemt Kwiek het op tegen de Gazellen. Voor Broekland staat er volgende week weer een mooie wedstrijd op het programma. Ze nemen het dan namelijk tegen Overwetering de op dit moment onbetwiste nummer één.

scores broekland

Lesley Herder 5, jill Bannink 3, Sophie van der Fels 3, Aniek Poppe 3, Karlijn Nijenkamp3, Carlien Tibben1, Lauri Kortenhorst

Scores kwiek

Marieke Brinkhuis 7, merle groot zwaaftink 1, Anouk machiels 4, Kelly nijkamp 2, carlieke wieferink 4, Annemiek schoemaker 1, rianne booijink 4, rïete wennemars 2, Susanne Swienink 1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.