broekland voor het eerst onderuit in 4h

SV Broekland is niet langer zonder verlies. Dit weekend werd er met 2-5 van koploper Witkampers verloren. Het betekende het einde aan een serie van twee overwinningen en vijf gelijke spelen.

Tegen de koploper hield Broekland de eerste helft nog lang stand. Ondanks enkele goede kansen van de koploper uit Laren liet de openingstreffer lang op zich wachten. Pas een minuut voor de rust viel de 0-1 voor de Witkampers. ‘‘Het was een dik verdiende overwinning voor de Witkampers. Voor de rust hadden ze al enkele kansen, maar die treffer viel niet. Dan maken zij in de 44e minuut de 1-0. In die ene minuut die nog te gaan is krijgen wij nog een grote kans op de 1-1. Die maken wij dan niet,’’ aldus Broekland-trainer Arnout Rouwenhorst.

Witkampers is enorm effectief rondom de rust, want na twee minuten in de tweede helft wordt het 2-0. ‘‘Een goede aanval van de Witkampers,’’ vervolgt Rouwenhorst. Na de 3-0 was Broekland zoekende tegen Witkampers. Moest er worden aangevallen tegen de koploper met daarop de kans op enkele vlijmscherpe counters of moest de schade met 3-0 beperkt worden gehouden. Het werd geen van beide voor Broekland. Na de 3-1 van Broekland in de 70e minuut volgde twee minuten later alweer de 4-1. De marge bleef drie in het voordeel van Witkampers. Tien minuten voor het einde verkleinde Broekland de score naar een marge van twee door de 4-2 te scoren. Toch bleef het stuivertje wisselen want nog in het restant van de wedstrijd trof de koploper nogmaals doel.

Witkampers is met 24 punten uit acht wedstrijden nog zonder puntverlies. Arnout Rouwenhorst ziet ook nog geen team snel punten pakken tegen de koploper. ‘‘Witkampers is een ontzettende goede ploeg. Tegen de teams waar wij tot nu toe tegen hebben gespeeld zie ik nog niet zo snel een team punten pakken tegen ze.’’, besluit Rouwenhorst.

Volgende week gaat Broekland een nieuwe serie proberen neer te zetten. Op eigen veld spelen ze dan tegen Koninklijke UD. Koploper Witkampers speelt aankomend weekend de topper in 4H. Nummer twee in het klassement, sv Zwolle, komt dan naar Laren.

Programma 9 november:

Witkampers- SV Zwolle

OVC’21 – Holten

De Gazelle – Ijsselstreek

Ulu Spor – Haarle

Broekland – Koninklijke UD

ABS – Diepenveen

Dalfsen – Fc RDC

Stand 4H:

1: Witkampers 8 – 24

2: SV Zwolle 7-14

3: Holten 8 – 14

4: Haarle 8-13

5:ABS 7 – 12

6: Broekland 8 – 11

7: FC RDC 8 – 11

8: OVC’21 8 -10

9: Koninklijke UD 8-9

10: Diepenveen 8-8

11: Dalfsen 8-8

12: Ulu Spor 8 – 8

13: De Gazelle 8 – 7

14: IJsselstreek 8 – 4

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.