bouwhuis kraait niet naar vervoersverbod

Het vervoersverbod op eieren, kippen en gerelateerde producten, heeft weinig invloed op de dagelijkse productie van Bouwhuis-Enthoven in Raalte. “Er valt voor ons nog prima te werken,” vertelt directeur Ronald van Beek namens het moederbedrijf van hun Raalter vestiging.

“We hebben voldoende voorraad eieren om de productie op gang te houden. En nu het er op lijkt dat er woensdag weer gereden mag worden, valt de schade voor ons wel mee.”

Omdat er op een bedrijf in Hekendorp een besmettelijke vorm van vogelgriep geconstateerd werd, kondigde de overheid afgelopen weekend een vervoersverbod af. Het vervoersverbod geldt voor pluimvee en ander gevogelte, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel van pluimveebedrijven. Ook voor gemengde bedrijven met pluimveehouderij geldt een vervoersverbod.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.