bouwbedrijf mensink op uitje in boekarest

Het jaarlijkse personeelsweekend van Bouwbedrijf Mensink uit Broekland vond afgelopen weekend plaats. Drie dagen lang verbleef 22 man personeel van het bouwbedrijf in Boekarest. Joeri Loozeman was erbij en doet verslag.

Dag 1 – donderdag

“We begonnen donderdagochtend vroeg. Nou zijn we wel wat gewend in de bouwwereld, maar om 04.15 uur op de zaak betekent ook voor ons een moeizame start. Gelukkig stond de koffie klaar. Met vijf auto’s zijn we daarna richting Brussel gereden, waar ons vliegtuig iets voor 11.00 uur vertrok. Met de hele club in het vliegtuig was erg gezellig, waardoor de tweeëneenhalf uur durende vlucht zo voorbij was. In Boekarest zijn we vervolgens met de lokale stadsbus richting ons hostel gegaan. Een rit van 18 kilometer in een bomvolle bus. Dat duurde voor veel van ons een eeuwigheid, aangezien de meesten moesten staan.”

“Na auto, vliegtuig, bus en benewagen kwamen we eindelijk aan in ons hostel, alwaar een verdiend koud biertje voor ons klaar stond. Vervolgens zijn we een hapje gaan eten in de stad om de eerste dag af te sluiten in de Bordello bar. Een gezellige avond met live-muziek en Bouwbedrijf Mensink op de dansvloer. Vermoeid droop iedereen aan het eind van de avond af richting hun stapelbed. Zal ik nog vertellen dat Frank uit zijn stapelbed viel, of is dat lullig? Nee, laat dat er maar uit.”

Dag 2 – vrijdag

“Dag twee. Opnieuw opstartproblemen na een wild avondje in de Bordello bar. Gelukkig stond er een puik ontbijtje voor ons klaar. En uiteraard koffie. We zijn de dag begonnen met een wandeltocht naar het parlementspaleis in Boekarest te maken. Dit is het grootste gebouw van Europa met een oppervlakte van 350.000 vierkante meter. Een enorm gevaarte waar de meesten van ons van onder de indruk waren. Stel je eens voor dat je dit mag bouwen?”

“Na een rondleiding door het parlementspaleis maakten we aanstalten richting Rock & Roll Bowling. Een gezellige middag met de nodige biertjes, potjes kaart, bowlen en poolen. Eenmaal buiten was het alweer donker en zijn we met de taxi terug gegaan richting ons hostel. Even opfrissen en toen richting restaurant De Driepoot voor het avonddiner. Na het eten hebben we nog een ander bar opgezocht, maar inmiddels hakte de vermoeidheid er bij de meesten flink in. Terug naar ons hostel dus.”

Dag 3 – zaterdag

“De zaterdag stond in het teken van de terugreis. Om 08.00 uur gingen de eerste wekkers alweer af. Opnieuw opstartproblemen, maar van een frisse douche knapten de meesten wel op. We hebben een ontbijtje gehaald en zijn daarna met taxi’s richting het vliegveld gegaan. Dit keer geen stadsbus, dus. Maar met de taxi in Boekarest is ook een hele ervaring. De chauffeurs reden als blindemannen door het verkeer, zonder ook maar ergens op te letten. Wat een verschil met het pittoreske Salland. Gelukkig liep alles goed af, ondanks rook onder de motorkap bij een van de taxi’s. We waren ruim op tijd op het vliegveld en konden ons opmaken voor de terugreis richting Broekland. Ik denk dat iedereen die nacht als een roosje heeft geslapen. Kortom: een prachtig weekend met collega’s.”

Kijk voor meer foto’s op de Facebook-pagina en website van Bouwbedrijf Mensink.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.