booy wil winnen en naar boven kijken

Aanstaande zaterdag speelt Go Ahead Eagles een belangrijk competitieduel tegen directe concurrent NAC Breda. Eagles kan in die wedstrijd niet beschikken over de keepers Erik Cummins en Ruben Lucas. Beiden zijn niet wedstrijdfit en dat zorgt er voor dat Jordy Rondeel zijn opwachting mag maken als tweede doelman. Peter van Ooijen, wiens operatie goed is verlopen en Deniz Türüc, die zijn laatste wedstrijd schorsing uitzit, zijn ook niet van de partij in het belangrijke duel.

Booy verwacht dat NAC op een ‘gesloten’ manier zal gaan spelen en vooral gaat proberen om zo lang mogelijk de nul vast te houden. “Uit allerlei berichtgevingen maak ik op dat NAC wat anders gaat spelen. Ze zullen behoudend voor de dag komen en willen gebruik maken van de schakelmomenten en de ruimtes die daaruit ontstaan. Wij moeten zelf het spel gaan maken, maar dat vind ik geen probleem. Wij willen juist altijd graag het spel maken. De bal zal snel rond moeten en we moeten de oplossing vinden in de kleine ruimtes”, blikt de coach vooruit.

Voor Go Ahead Eagles is het duel met de formatie uit Breda van essentieel belang. Wanneer Eagles verliest staat het team van Booy onder de degradatiestreep. Eagles verliest dan het zicht op de ploegen die boven de Deventenaren staan, maar daar houdt Booy geen rekening mee. “Wij gaan niet verliezen. Hoewel dat makkelijker gezegd dan gedaan is, ben ik daar wel van overtuigd. Ik wil winnen, want dat betekent dat we omhoog kunnen kijken.”

Booy kan zaterdagavond Sander Duits en Fernando Lewis weer opstellen en ook Lesly de Sa zit weer bij de selectie. Hoewel de coach blij is met de aanwezigheid van zoveel mogelijk spelers, vindt hij het lastig om anderen te passeren. “Sander is weer terug en dat is een zeer mooie bijkomstigheid. Ik weet echter dat Lars (Lambooij red.) het uitstekend heeft gedaan in Heerenveen. Voor mij is het lastig om Lars dan niet op te stellen. Daar praten we echter over en ik heb hem uitgelegd dat hij scherp moet blijven trainen, zodat ik hem direct weer op kan stellen, mocht dat nodig zijn.” Booy zag in Heerenveen nogmaals bevestigd worden dat zijn team in de breedte enorm gegroeid is ten opzichte van vorig seizoen.

Het duel tussen Go Ahead Eagles en NAC Breda begint zaterdagavond om 18.30 uur in de Adelaarshorst. Live updates zijn vanzelfsprekend weer te volgen via het Twitteraccount @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.