booy houdt vast aan winnend team

Marnix Kolder en Peter van Ooijen zijn niet in staat mee te spelen in het duel tussen Go Ahead Eagles en Vitesse zaterdagavond. In Arnhem kan trainer Foeke Booy op die twee afwezigen na, beschikken over zijn voltallige selectie. “We krijgen steeds positiever en beter nieuws. De selectie is weer bijna compleet en wordt steeds breder en sterker”, luidt het positivisme van de coach.

Kolder ondervindt nog te veel last van zijn blessure aan de ribben en Van Ooijen is nog niet volledig hersteld van zijn operatie. Voor Booy zijn dat de enige afwezigen. De terugkomst van andere spelers is voor de trainer echter geen reden om zijn elftal aan te passen. Ondanks het feit dat Erik Cummins en Deniz Türüc weer opgesteld kunnen worden, houdt Booy vast aan de elf die ook tegen NAC Breda speelden. De leus “never change a winning team” is voor Booy alles omvattend richting het treffen met Vitesse.

Van der Hart eerste doelman

Mickey van der Hart krijgt tegen Vitesse, maar ook in het restant van de wedstrijden tot aan de winterstop, de voorkeur als doelman. “Daar zitten twee kanten aan. Mickey heeft het geweldig gedaan en ik vind het te riskant om Erik op te stellen terwijl hij een aantal weken niet gespeeld heeft. Daar zijn de belangen van het duel te groot voor”, legt Booy uit. Voor Türüc maakt de trainer geen plek vrij op het middenveld. “Hoewel hij in principe basisspeler is, vind ik dat het team het goed heeft gedaan tegen NAC. Jeffrey Rijsdijk doet het uitstekend en ook Reimerink speelde tegen NAC goed. Dat is lastig voor Deniz, hij zal zijn plekje terug moeten winnen. Het team dat tegen NAC speelde krijgt nu mijn vertrouwen.”

Go Ahead Eagles werd dit seizoen veelvuldig geplaagd door blessures en schorsingen waardoor lang niet altijd iedere speler beschikbaar was. De breedte en sterkte van de selectie zijn volgens de coach nu terug, maar ook nodig om een uitdagende reeks door te komen. “We spelen wat behoorlijke uitwedstrijden. Te beginnen morgen (zaterdag red.) bij Vitesse en vervolgens AZ en PSV. Tussendoor krijgen we nog Cambuur thuis. Het is mooi dat spelers terugkeren, maar dat is ook een noodzaak om deze reeks door te komen.”

Met Vitesse treft Eagles een ploeg die geroemd wordt om het vertoonde veldspel. Ondanks het aanvallende voetbal van de Arnhemmers staan ze slechts één punt boven Eagles en dat is reden voor Booy om het duel als interessant te bestempelen. “Ze hebben een goede ploeg, spelen uitstekend en verzorgd. Ze hebben echter net als wij te weinig punten gepakt, waardoor ze net boven ons staan. We zullen als team een goede prestatie moeten leveren om resultaat te boeken”, aldus de coach.

Het duel in het GelreDome begint om 19.45 uur en is live te volgen via het Twitteraccount @Deventercentr.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.