booy geeft demonstatie aan trainers

De spelers van Go Ahead Eagles konden woensdagochtend rekenen op veel belangstelling bij de training. Bijna 300 amateurtrainers bezochten de Adelaarshorst in verband met een studiedag van de Vakbond Voetbal Oefenmeesters Nederland (VVON).

De trainers namen na een kort inleidend woordje plaats op de hoofdtribune van de Adelaarshorst om iets op te steken van de training van Eagles-hoofdtrainer Foeke Booy. Het centraal gestelde onderwerp tijdens de demonstratietraining was ‘opbouw van achteruit, met als doel te komen tot een man meer situatie.’

Na een warming-up en wat pass- en trapoefeningen liet Booy zijn selectie een grote partij van elf tegen elf spelen in het stadion. Het basisteam van de laatst gespeelde wedstrijd tegen sc Heerenveen kreeg telkens de opdracht om via opbouw van achteruit een man meer situatie te creëren.

Van heinde en verre kwamen trainers naar Deventer. Zo kwam een trainer uit het Zeeuwse Yerseke bijvoorbeeld op de studiedag af. “Ik vind het interessant en ik moet punten halen om mijn trainerslicentie te kunnen verlengen. Deze bijeenkomst levert me vier studiepunten op.” De trainer koos bewust voor een studiedag in Deventer, vanwege de entourage. “Ik wilde dit stadion wel eens zien, want zeg nou zelf die hoge lichtmasten, de open hoeken en het parkeren in de wijk zijn toch unieke dingen? Dat zie je toch nergens meer?”

Na de demonstratietraining kregen de trainers uitgebreid de kans om vragen te stellen en werd ze een lunch voorgeschoteld. Zodoende kon iedereen met een volle maag luisteren naar de presentatie over het scouting- en analysesysteem van Go Ahead Eagles. Omdat de club vanaf het huidige seizoen weer is gestart met een eigen jeugdopleiding is er voor zowel de amateurs-, de jeugd- als de professionals een nieuw systeem in gebruik genomen. De verschillende accenten in de structuur van het opleiden kwamen uitgebreid aan de orde, evenals het bepalen van de criteria van het scouten.

Na de gestelde vragen naar aanleiding van de presentatie werden de certificaten aan trainers uitgereikt. Met het certificaat op zak ging iedere trainer met een voldaan gevoel op weg naar huis en was de studiedag ten einde.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.