bedrijventerreinen heino krijgen oppepper

Twee bedrijventerreinen in Heino krijgen een flinke oppepper. ’t Zeegsveld en Blankenfoort ondergaan momenteel een stevige onderhoudsbeurt. De terreinen moeten veiliger worden en een betere uitstraling hebben nadat de werkzaamheden voltooid zijn.

Op ’t Zeegsveld is de kruising van de Molenweg en Zeegsveld aangepakt. Vrachtwagens kunnen de draai lastig maken, ook omdat de achterliggende wegen smal zijn. Omdat er veel auto’s langs de weg geparkeerd stonden, is aan de overkant van de Molenweg, naast de gemeente-opslag een nieuwe parkeerplaats gerealiseerd. Daar kan het personeel van aanliggende bedrijven parkeren.

De kruising Molenweg-Zeegsveld is overzichtelijker geworden omdat bomen en struiken gesnoeid zijn. Ook zijn wegwijzers verplaatst. De bocht bij de magazijningang van bedrijfspand Seine is ruimer gemaakt

Op Blankenfoort is Koopman Raalte momenteel bezig met de revitalisering. De werkzaamheden zijn naar verwachting half december afgerond zijn. Op diverse plekken worden er voorbereidingen getroffen om de grasbermen te vervangen door beplanting. Op- en afritten worden aangepast, kruispunten worden overzichtelijker gemaakt, inritten worden gemarkeerd door witte lijnen die aangeven dat parkeren daar verboden is.

Ook worden er maatregelen getroffen zodat vrachtwagens niet meer kunnen parkeren op de wegen. Lang parkeren door vrachtwagens is een probleem op Blankenfoort. De veiligheid komt sterk in het geding als bijvoorbeeld een vrachtwagen parkeert boven een brandkraan. De locaties van de brandkranen worden overigens duidelijker aangegeven. Veel fietsers gaan naar het sportcentrum en geparkeerde auto’s en vrachtwagens belemmeren de veiligheid van deze weggebruikers. De beplanting zal waarschijnlijk, afhankelijk van het weer, in het voorjaar van 2015 plaatsvinden.

Verder is Heino Aktief bezig met marktpartijen en ondernemend Heino om aan de al jarenlange braakliggende terreinen een invulling te geven, zodat over niet al te lange tijd de bedrijventerreinen weer perspectief bieden voor toekomstige ondernemers. Voor de huidige ondernemers zijn alle bovengenoemde punten van groot belang, de waarde van de panden stijgt namelijk. Heino Aktief wil in overleg met deze ondernemers ook aandacht besteden aan de uitstraling van de panden.

“Hopelijk kunnen we in 2015 samen met SallandGlas ook een glasvezelnet aanleggen, waardoor ondernemend Heino klaar is voor de toekomst,” stelt Harry Westendorp van Heino Aktief. “Het nieuw te ontwikkelen bedrijventerrein langs de N35 is door de economische ontwikkelingen van de laatste jaren naar de achtergrond verplaatst, maar door Heino Aktief zeker niet vergeten. Een dorp als Heino heeft, zowel in de kern als op de bedrijventerreinen, een grote diversiteit aan bedrijven. Een dorp floreert bij een goed ondernemersklimaat, dit houdt wel in dat er voldoende capaciteit nodig is voor uitbreiding van bestaande bedrijven en het aantrekken van nieuwe bedrijven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.