amevor moest de beuk er in gooien

Mawouna Amevor kroonde zich in het duel tussen Vitesse en Go Ahead Eagles tot matchwinner. Hoewel zijn ploeg niet wist te winnen kopte Amevor in de slotfase als stormram de gelijkmaker binnen, waardoor Eagles in ieder geval nog met één punt terug reisde naar Deventer. Booy gaf zijn speler een duidelijke opdracht mee, voordat hij het veld betrad.

“De bal was lang onderweg. Ik had niet verwacht dat de verdedigers van Vitesse het zover lieten komen. Ik wilde hem bewust bij de tweede paal binnen koppen, omdat ik Alex Schalk daar zag lopen. Mocht de bal niet in het doel gaan, dan zou hij hem er misschien nog in kunnen werken”, beschreef Amevor zijn gedachte achter het fraaie doelpunt.

De verdediger kwam als pinch-hitter in het veld en kreeg een duidelijke taakomschrijving van coach Foeke Booy mee. “De trainer zei gewoon de beuk er in gooien en gas er op”, aldus Amevor. “Daarna zei hij dat ik Van der Heijden vooral op moest zoeken, omdat hij al een gele kaart had gekregen. Dat bleek uiteindelijk een goed advies”, glunderde Amevor na afloop.

De verdediger komt dit seizoen vooralsnog niet in de plannen van Booy voor en daar is hij naar eigen zeggen ontstemd over. “Natuurlijk ben ik erg ontevreden. Ik speel nog minder dan vorig seizoen en dat zit me niet lekker.” Amevor was dan ook blij met zijn aandeel in het veroverde punt. “Ik ben blij dat ik het team op deze manier kon helpen en de supporters zo uit hun dak kon laten gaan. Dat wil ik echter vaker doen, want ik wil spelen. Het maakt me dan ook niet uit waar ik speel, als ik maar speel. Maar ik gun ook mijn medespelers het beste.”

International

Amevor was pas geleden actief als international voor Togo en dat is volgens Amevor zelf het hoogtepunt van het huidige seizoen voor hem. “Bijzonder om mee te maken, al baal ik wel dat we niet geplaatst zijn voor de Africa Cup. Het is geweldig om te spelen in Afrika, daar strijden spelers echt voor hun land en dat vind ik geweldig.” Door zijn rol als international heeft Amevor veel contact met andere spelers van Togo en hij verwacht niet dat die jongens zich ongehoord laten. “Wellicht krijg ik wel wat berichten uit Togo vanwege mijn doelpunt”, aldus een blije Amevor.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.