alle leerlingen willibrordschool fietsen veilig

Alle kinderen moeten veilig de donkere wintermaanden door. Met die intentie heeft op woensdag op de Willibrordschool in Olst een fietsencontrole plaatsgevonden. De fietsen van 130 leerlingen uit de groepen 1 tot en met 8 zijn door vijf monteurs van het bedrijf Fietsenoutlet in Olst gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid.

Met name de verlichting is in deze donkere wintermaanden erg belangrijk. Ter plekke konden de monteurs kleine gebreken herstellen. Bij veertig fietsen bleek de verlichting niet in orde. Opvallend was ook dat er veel kinderen op te grote fietsen rijden. Dat laatste kan leiden tot onveilige situaties op kruispunten.

Alle kinderen hebben een fietscontrolekaart mee naar huis gekregen waarop vermeld staat wat de eventuele grotere gebreken zijn. Deze kunnen thuis of door de fietsenmaker worden hersteld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.