aldi raalte mag uitbreiden

De Aldi-supermarkt op de Molenhof in Raalte mag uitbreiden. Dat heeft de gemeente Raalte besloten. Om de uitbreiding van de Aldi mogelijk te maken, worden drie woningen aan de Schapenstraat gesloopt. Ook wordt een uitbouw aan de oostkant van het gebouw gemaakt.

Boven de winkel komen zeven appartementen. Deze appartementen komen in het zogeheten ‘middeldure en dure segment. Vermoedelijk wordt een aantal van die woonruimtes verhuurd. Ook worden er 18 nieuwe parkeerplaatsen aangelegd.

Overigens, als de Aldi verbouwd is, komt er in een ander deel van het gebouw 450 vierkante meter aan winkelruimte vrij. Bang voor nog meer leegstand in het centrum van Raalte, hoeft de gemeente niet te zijn. Voor die ruimte is naar verluidt al een huurder gevonden.

Ook als de supermarkt verbouwd is, blijft de ingang van de winkel aan de kant van de Molenhof. De uitbreiding van de Aldi moet aan de kant van de Schapenstraat komen, waar nu drie leegstaande huizen staan.

Aan de bewoners van de Schapenstraat is beloofd dat zij geen ‘blinde muur’ opgeworpen krijgen. De gevel van de uitgebreide Aldi moet daarom een groene uitstraling krijgen.

Het licht staat voor de Aldi nog niet helemaal op groen: Ook de gemeenteraad moet nog akkoord gaan met de plannen. Voordat die erover beslist, liggen de plannen ook nog een aantal weken ter inzage.

De gemeente is nog van plan om een informatieavonden voor omwonenden en direct betrokkenen te organiseren.

Meer foto's