ajax en pec fans slaags in zwolle

Bij een confrontatie tussen Ajax en PEC Zwolle supporters op de Ceintuurbaan zijn op zondagmorgen rond 01.20 uur 36 personen aangehouden. Gedurende de wedstrijd PEC Zwolle – FC Groningen op zaterdagavond 8 november ontving de politie signalen dat er iets op handen was rondom het stadion. Er hing een gespannen sfeer en er verzamelden zich groepen mensen op verschillende plekken in de buurt van de Ceintuurbaan en Meppelerstraatweg. Deze groepen bestonden uit grotendeels Ajax supporters.

Rond 01.15 ontstond een confrontatie tussen twee grote -met o.a. slagwapens bewapende- groepen bij de kruising van de Ceintuurbaan en de Meppelerstraatweg. Over en weer werd o.a. gegooid met stenen en glaswerk. Doordat de politie snel ingreep werd een grotere confrontatie voorkomen. De 31 verdachten, hoofdzakelijk afkomstig uit (omgeving) Amsterdam en 5 Zwollenaren werden ingesloten op het bureau in Zwolle. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.