afschaffen betaald parkeren ondoordacht

Misha en Zielman vinden het plan van de liberalen slecht, omdat er geen alternatief aan inkomsten voor de gemeente tegenover staat. “Ons standpunt is dat de financiële middelen die beschikbaar zijn, zoveel mogelijk ten goede moeten komen aan de zorg, als aanvulling op bijvoorbeeld de thuiszorg . Zo kunnen we de geplande eigen bijdrage verminderen. De gelden gebruiken om voor onze ouderen en hulpbehoevenden te zorgen.”

Zielman: “Voor de duidelijkheid, het betaald parkeren is een jaar of tien terug onder de bezielende leiding van VVD-wethouder Jean Paul Gebben ingevoerd om ‘Het Schip’ te financieren. Een parkeergarage in het centrum van Raalte, met daarboven veel winkelruimte om het centrum aantrekkelijker te maken voor bezoekers en zodoende de economie een boost te geven. Een veel te ambitieus plan, toen ook al op gewezen. Nu stelt dezelfde partij al enkele jaren te pas en te onpas dat dit betaald parkeren moet worden afgeschaft om het leegstaan van die winkelruimte tegen te gaan. Zonder dat daar een goede financiële onderbouwing tegen overstaat. Onverstandig en ondoordacht.”

Misha vult Zielman aan: “Het betaald parkeren is in eerste plaats een erfenis van veel te grote ambities van de VVD in het toenmalige college. Afschaffen nu zou inhouden dat er een andere manier van financieren van ‘Het Schip’ gevonden moet worden. Puur zakelijk bekeken weten we allemaal dat dat niet realistisch is. Afschaffen van betaald parkeren laat de burgers van Raalte achter met een soort restschuld.”

Ook wijst het tweetal van 1voorAllen op het openstellen van de Daggertsbrug voor autoverkeer. “Wat ons betreft geen enkel probleem, mits daar dan ook even een sluitende financiële onderbouwing bij geleverd wordt. Openstelling van deze brug houdt immers in dat er bouwkundige aanpassingen moeten worden gedaan, want de huidige brug is technisch niet toereikend om dit zwaardere verkeer te mogen verwerken. Ook hier bij worden de financiële consequenties van het plan niet benoemd.”

Zielman: “In een tijd waarin de gemeente genoodzaakt is om door verregaande bezuinigingen vanuit Den Haag bijvoorbeeld onderhoud van klinkerwegen te minimaliseren, waar de 4,5 miljoen gereserveerd voor een onderdoorgang van Raalte-Noord, wordt ingeruild voor een goede oplossing bij kruispunt Bos…. Zou er wat ons betreft, juist van de VVD en het ROV een betere en constructievere houding in deze parkeerkwestie verwacht mogen worden.”

Misha: “Daar waar het afgelopen decennia ging om stenen voor mensen is dat nu andersom. 1voorAllen wil dan ook pleiten om ‘mensen voor stenen’ te laten gaan en zuinig te zijn op de centen die “we” krijgen uit Den Haag. Zet deze in voor de grote financiële gaten die per 1 januari tijdens de transities in de zorg gaan ontstaan. Al met al, afschaffen van betaald parkeren klinkt lekker en is makkelijk roepen, goedkoop proberen te scoren is een betere term. Het afschaffen houdt in dat er een megagroot gat ontstaat in de begroting van de gemeente Raalte. Een gat waar geen inkomsten tegenover staan. En dus moet worden opgevuld met financiële middelen die ergens anders op de begroting bezuinigd moeten worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.