zorgen bij voetbalclubs om precariorechten

Bij voetbalclubs in de gemeente Raalte heersen zorgen over het recht dat de gemeente zich toe-eigent om precariorechten te heffen. Dat houdt in dat de gemeente belasting heft over zaken die op haar eigendommen staan.

“Wij weten op dit moment niet of dit in de toekomst ook een bedreiging voor ons gaat vormen, maar het zou dus kunnen dat de gemeente belasting gaat heffen op zaken die wij als verenigingen op gemeentegrond plaatsen,” sprak Rohda-voorzitter Paul Ruiter namens alle clubs uit gemeente Raalte. “Dit zou betekenen dat de gemeente belasting kan heffen op reclameborden die wij langs de velden hebben staan. Wij weten niet of dit juridisch kan, maar als deze vorm van belasting er wel zou komen, dan denk ik dat de inkomsten van alle verenigingen naar beneden gaan, omdat ondernemers niet zullen willen dat een deel van hun sponsorgeld door de vereniging besteed moet worden aan gemeentelijke belastingen.”

Bovendien wees Ruiter namens de clubs uit alle kerkdorpen op de afschaf van de subsidies en de verhoging van de terreinhuur. “Ik heb begrepen dat dit voor sommige verenigingen een verhoging van de huur van 30 tot 35 procent betekent.”

Het voornemen om te bezuinigen kan op weinig applaus rekenen van Ruiter. “Het geeft een verkeerd signaal om zo fors te bezuinigen op vrijwilligersorganisaties. Het is geen prettig idee dat wij als voetbalverenigingen onze contributies zoveel moeten verhogen dat zelfs voetbal voor veel jeugd een te dure sport gaat worden.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.