zoek niet verder en vind bart online

Bart Pronk (28) is echter wars van de hokjesgeest. Natuurlijk is het een uitdaging om grote klanten te helpen bij de ontwikkeling en vind- c.q. zichtbaarheid van hun website, maar hij wil ook de kleinere ondernemer met raad en daad terzijde staan. “Ik vind het gewoon leuk om ook voor de bakker op de hoek te kunnen werken”, legt hij uit.

Uit bovenstaande tekst zou je kunnen afleiden dat zijn bedrijf Bart Online niet zo lang geleden het levenslicht heeft gezien. Niet is minder waar. Al in 2007 heeft Pronk, amper de schoolbanken ontstegen, de stap genomen voor zichzelf te beginnen. Twee jaar later volgde de fusie met Notabilis, een reclame- en communicatiebureau te Nijverdal. In 2012 besloot hij echter zijn hart te volgen en weer als bevlogen eenpitter door het leven te gaan. “De contacten zijn nog altijd goed, maar onze gedachten over de koers voor de toekomst liepen te ver uiteen.”

De jonge ondernemer is met zijn kantoor dus weer terug in zijn woonplaats Raalte en heeft daarbij gekozen voor meerdere locaties, waaronder de flexibele werk- en vergaderplek OP1 (bovenverdieping Kulturhus). Wil je een (vernieuwde) website, dan is Bart Online een prima partij. Hij zorgt voor de technische ontwikkeling, regelt het webdesign en zorgt ervoor – niet onbelangrijk – dat de website goed gevonden wordt. “Zo moet je tegenwoordig wel beschikken over een responsive website. Dat betekent dat de website automatisch in de juiste verhoudingen wordt gezet als je ‘m opent op een tablet of mobiele telefoon. Dit hogere gebruiksgemak wordt eveneens onderkend door Google waardoor je stijgt in de rangorde van de zoekmachines.”

Eén met de ondernemer

Wie met hem in gesprek gaat, heeft al gauw in de gaten dat je niet te maken hebt met iemand die dankzij een respectabel aantal blikjes Red Bull rustig twintig uur aaneengesloten achter de computer zit. “Ik ben niet een typische IT’er”, stelt Pronk vast. Met zijn afgeronde studie Commerciële Economie in de achterzak wil hij liever één met de ondernemer zijn. “Ik probeer ook enige onwetendheid weg te halen. In het verleden werd ik wel eens gebeld door ondernemers die zich een dag na de oplevering afvroegen waarom ze niet op 1 stonden bij de zoekmachines. Dan geef ik aan dat het een continu proces is om jouw website op nummer 1 te krijgen en te houden. Dat betekent ook dat je regelmatig nieuwsberichten moet plaatsen en dat een eigen blog heel goed werkt. Daar probeer ik de ondernemer ook in te begeleiden”, aldus de eigenaar van Bart Online die zijn eigen bedrijf als voorbeeld kan laten zien. De nieuwe huisstijl en website hebben namelijk gezorgd voor een explosieve stijging bij de zoekmachines.

Column voor Bart Online

De wereld van internet staat nooit stil. Het is voor een relatieve buitenstaander bijna ondoenlijk om de veranderingen en laatste nieuwtjes bij te houden. Dat is reden voor Salland Zakelijk om Bart Online een podium te bieden. Vanaf de decembereditie laat Bart Pronk in een column regelmatig zijn licht schijnen over alles wat met internet en zoek- en vindbaarheid te maken heeft.

Bart Online

Grotestraat 16

8102 CE Raalte

T: 0572 – 700 215

E: info@bartonline.nl

I: staging2.bartonline.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.