zeventig oud flurkers op reunie

De reüniecommissie bestond uit oud-Flurkers Jan Pellegrom, Peter Heuver, Afra Sinnige, Louis Hoppen en Rita Kos-Van Diepen. De roemruchte jongerensoos, die bestond van 1971 tot 1986, heeft in die jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het Kinder- en Jeugdwerk in Heino. Een van de initiatieven was bijvoorbeeld de timmerweek.

In zijn bestaan heeft Flurk verschillende onderkomens gehad: een leegstaand noodgebouw naast de oude Mariaschool, het Wolhuisje bij het sportvelden, het voormalige parochiehuis aan de Canadastraat en de oude brandweerkazerne.

De organiserende commissie had aanvankelijk het plan om met alle reünisten de oude brandweerkazerne (de enige Flurk-locatie die er momenteel nog is) nog eens van binnen te bekijken, maar de gemeente weigerde toestemming te geven om het hermetisch afgesloten pand te betreden. De geplande ludieke actie om het pand zogenaamd te ‘kraken’, ging op het laatste moment toch maar niet door. Het zou het feestende gezelschap alleen maar uiteendrijven, zo vreesde de organisatie.

Een bijzonder moment voor Heinoër Guus van Wifferen, die als ‘Opper-Flurker’ in de bloemetjes werd gezet. “Guus heeft destijds heel veel voor Flurk gedaan en enorm veel voor ons betekend”, aldus Jan Pellegrom.

Na het stamppottenbuffet konden de reünisten nog genieten van een optreden van dorpsdichter Thijs Poelhekke en ging de gezellige reünie tot laat in de avond door.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.