zege voor jeroen wessel in harderwijk

Jeroen Wessel van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld heeft in Hardenwijk de Nationale veldrit gewonnen. Ploeggenoot Jordy Luisman werd tweede. De afgelopen twee weekenden stonden de veldrijders van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld aan het vertrek van de Nationale veldritten in Poortugaal en Harderwijk.

Op zaterdag 18 oktober was een zeer snelle omloop in Poortugaal het decor voor de veldrit. Jordy Luisman en Jeroen Wessel stonden beiden aan het vertrek bij de Amateurs. Al in de eerste ronde ontstond een kopgroep van circa vijf man waaronder Jordy. Naarmate de wedstrijd vorderde dunde de kopgroep uit totdat Jeroen in de voorlaatste ronde vooraan de aansluiting maakte. De laatste kilometer van de wedstrijd liep uit op een lange eindsprint waarin Jordy uiteindelijk als 2e de eindstreep passeerde en hiermee de eerste podiumplaats van het cross-seizoen pakte. Jeroen finishte als 4e.

De week erna werd in Harderwijk wederom een Nationale cross verreden. Nadat het startschot had geklonken werden er vooraan in de koers meteen verschillende aanvallen geplaatst. Halverwege de wedstrijd probeerde Jordy Luisman nog te ontsnappen maar hij werd weer teruggepakt door de regerend Nederlands Kampioen. Intussen maakte Jeroen Wessel een opmars naar voren en sloot aan het begin van de laatste ronde bij de twee koplopers aan. De twee ploeggenoten van ATB & Cyclocross Team Lemelerveld speelden het spel vervolgens goed uit. Jeroen kwam na een demarrage als winnaar over de finish gevolgd door Jordy op plaats twee. Gastrenner Arno Winters reed een solide wedstrijd en finishte als 16e.

Volgend weekend wordt op zaterdag het Districtskampioenschap Noord/Oost verreden in Neede gevolgd door een Nationale cross in Almelo op zondag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.