winnaars techniekdag ontvangen prijzen

Daarnaast de 10 leerlingen die minimaal 5 van de 7 bedrijven hadden bezocht en uitgeloot waren, ontvingen in het bijzijn van hun ouders een prijs. De kantine was ruim gevuld met 130 aanwezigen.

Alle werkstukjes stonden tijdens de techniekdag opgesteld bij Jansen Wijhe in Lierderholthuis. Dit bedrijf had er alle aandacht aan besteed om de werkzaamheden van de kinderen volop tot recht te laten komen. Leerlingen wisten van tevoren wel dat ze een prijs hadden gewonnen, maar wisten nog niet om welke prijs het ging. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Rabobank Salland en namens deze bank overhandigde directeur bedrijvencontacten, Paul Maas, de prijzen aan de winnaars.

Naast de individuele prijzen was er ook een schoolprijs voor de school die het meeste werk had gemaakt van de werkstukjes en deze prijs ging naar KBS De Dolfijn in Heino. Eervolle vermeldingen waren er voor de Gerardus Majella school uit Broekland en OBS De Vogelaar uit Raalte die al jaren achtereen met gemiddeld 75% van hun leerlingen deelnemen.

Voorzitter Willy Kemper van de werkgroep memoreerde in zijn openingswoord aan de grote inzet van de deelnemende bedrijven en de passie van de medewerkers. Vorig jaar hebben de bedrijven de lat al hoog gelegd, dit jaar is nog weer een stukje bijgekomen. De reacties van ouders en kinderen waren lovend over wat ze te zien kregen bij de bedrijven en het enthousiasme van de medewerkers.

Willy Kemper stopt na deze negende techniekdag als voorzitter van de werkgroep van de Techniekdag Onderwijs Salland en hij treedt ook terug als bestuurslid van Platform Techniek Salland. Hij zit erin vanuit de Kring Raalter Werkgevers en daar komt na 8 jaar automatisch een eind aan het bestuurslidmaatschap.

Was er twee jaar lang een kleine teruggang, in 2013 steeg het aantal bezoekers enorm onder andere vanwege de zondag als tweede dag naast de vrijdagavond in plaats van de zaterdag. Ook nu is weer sprake van een stijging was het record in 2013 totaal 2510 bezoekers, dit jaar namen maar liefst 1545 leerlingen deel en 1230 volwassen wat neerkomt op totaal 2775 bezoekers.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.