wietplantage staat los van woningoverval

De hennepplantage die woensdag door de politie in een woning aan de Haverstraat in Raalte werd ontdekt, heeft niks te maken met de woningoverval die 1 september in dezelfde straat plaatsvond. Dat laat de politie desgevraagd weten.

Aan de Haverstraat werd woensdag een hennepkwekerij en –stekkerij ontdekt. In de kwekerij werden 168 moederplanten en 1687 hennepstekjes gevonden. De 55-jarige bewoner van het huis is aangehouden.

In een schuur bij zijn woning werden 165 hennepplanten, ruim 1.600 hennepstekken en de gebruikelijke groeiapparatuur aangetroffen. Die werden inbeslaggenomen en worden vernietigd. De elektriciteit voor de kwekerij werd ‘buiten’ de meter om betrokken. De man is ingesloten. Tegen hem is een onderzoek gestart en wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op 1 september vond in dezelfde straat een woningoverval plaats. In verband met die overval hield de politie eind vorige maand drie mannen aan. De mannen, twee uit Zwolle en een uit Kampen, drongen de woning met geweld binnen . Ze eisten onder dreiging van een wapen geld.

Het drietal zit nog vast.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.