wedstrijd nieuw heeten loopt uit de hand

De wedstrijd tussen Nieuw Heeten en La Première uit Almelo is zondagmiddag volledig uit de hand gelopen. De politie moest er zelfs aan te pas komen om de gemoederen te bedaren tijdens de wedstrijd in de Vijfde Klasse A. Het duel eindigde overigens in 1-1.

De wedstrijd begon redelijk gelijkwaardig. De ambitie van beide ploegen om te winnen was duidelijk te zien op het veld. Nieuw Heeten kwam op een 1-0 voorsprong door een benutte vrije trap van Ronnie Schiphorst. Hierna was Nieuw Heeten toch wel de bovenliggende partij. In die eerste helft dacht Nieuw Heeten aan een vrije trap in het eigen zestien-meter-gebied. De scheidsrechter besloot echter anders en kende La Première een penalty toe, 1-1. Dit was tevens de eindstand. Agressief en intimiderend gedrag van de spelers, staf én supporters uit Almelo was in de eerste helft al duidelijk merkbaar.

Het spel van de tweede helft werd door beide ploegen op dezelfde manier voortgezet als in de eerste helft. Een speler van Nieuw Heeten kreeg zijn tweede gele kaart en mocht dus vertrekken met rood. La Première kreeg verschillende gele kaarten vanwege provocaties tegen de scheidsrechter die het niet makkelijk had. Met tien man tegen elf man van La Première bleef Nieuw Heeten goed op de been en kreeg het zelfs nog kansen om het winnende doelpunt te maken. Spijtig genoeg moest een speler van La Première de wedstrijd per brancard verlaten nadat hij zeer ongelukkig neerkwam en met pijn op de grond bleef liggen. In de slotfase werd Nieuw Heeten een penalty onthouden toen een speler keihard onderuit werd geschopt. Het leek alsof de scheidsrechter geen penalty durfde te geven en vanwege de dreigende sfeer van de mannen uit Almelo leek dit begrijpelijk. Zo eindigde de wedstrijd in 1-1.

Na de wedstrijd ging het helemaal mis. Spelers en toeschouwers van La Première zochten de confrontatie duidelijk op en gingen daarbij volledig over de schreef. Er werden door de mannen uit Almelo klappen uitgedeeld en de politie was na dit voorval snel ter plekke. Zelfs de handschoenen van de keeper van Nieuw Heeten werden ontvreemd. Dit voorval zal ongetwijfeld nog een vervolg krijgen.

Trainer Harold Sneller sprak als volgt: “Ik denk dat de uitslag van deze wedstrijd bij beide ploegen te begrijpen is. Wij waren de eerste helft de bovenliggende partij, maar wisten niet te scoren. Het is echter verdrietig dat deze wedstrijd zo moet eindigen.”

De wedstrijd eindigde zo helaas met een hoop tumult. Het is niet de eerste keer dat er problemen ontstaan op én naast het voetbalveld met La Première. Volgende week speelt Nieuw Heeten uit tegen Hoonhorst. La Première speelt volgende week thuis tegen SDOL uit Luttenberg.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.