Home / archiefcentraal / waterschap controleert dijken

waterschap controleert dijken

Ieder jaar controleert het waterschap zowel in het voor- als najaar de dijken op beschadigingen. In het voorjaar wordt bekeken hoe de dijken de winterperiode hebben doorstaan, in het najaar hoe ze de winterperiode ingaan. Zo kunnen eventuele herstelwerkzaamheden tijdig worden uitgevoerd.

Ook onderhoudsplichtigen en eigenaren van dijken in het beheersgebied van het Waterschap Groot Salland moet aan een aantal verplichtingen voldoen. Dit op grond van De Keur van het waterschap met betrekking tot (hoofd)-waterkeringen en een strook van 4 meter uit de teen daarvan. Zo moeten de aanwezige begroeiingen, de grasmat en de oeverbegroeiingen goed in stand worden gehouden. Daarnaast is het van belang dat de waterkeringen vrij worden gehouden van bentepollen, distels, ridderzuring en andere ongewenste kruiden en dat zand, hout, afval en overige voorwerpen worden verwijderd.

Ook moeten molshopen worden geëgaliseerd en wortels van opkomende begroeiing van bomen en struiken worden weggehaald. Tot slot is het noodzakelijk dat wild, mollen en ander gedierte dat het waterkerend vermogen van dijken kan schaden, wordt bestreden. Voor een groot deel voert het waterschap zelf deze werkzaamheden uit, omdat het eigenaar is van veel waterkeringen in het werkgebied.

Lees ook

Rustpunt De lange Pier geopend in Lettele

LETTELE – Aan de Butersdijk in Lettele is sinds mei dit jaar een nieuw rustpunt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.