vvd wil illegale zuipketen per direct sluiten

De landelijke VVD wil dat duizenden zuipketen in het noorden en oosten van ons land per direct worden gesloten. De partij wordt hierin gesteund door Koninklijke Horeca Nederland. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) maakt zich echter weinig zorgen.

Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Volgens de VVD wordt er in de zuipketen vaak op illegale wijze drank verkocht en is er vaak sprake van brandgevaar, geluids- en afvaloverlast en vandalisme of vechtpartijen. “De jongeren kunnen doen en laten wat ze willen”, zegt VVD-Kamerlid Arno Rutte tegen het AD. Volgens de krant is het de eerste keer dat een grote partij voor totale afschaffing van de zuipketen pleit.

Volgens de VVD weten de gemeenten precies waar ze staan, maar doen ze er simpelweg vaak niets aan. Ook Koninklijke Horeca Nederland herkent het probleem. Zij menen dat de gemeenten oneerlijke concurrentie toestaan. Dit zou volgens de vereniging ten koste gaan van het plan om jongeren minder te laten drinken en daarnaast een bedreiging vormen voor de ondernemer.

Rutte geeft overigens aan zeker niet tegen een drankje op een verjaardag te zijn. “Het gaat hier écht om illegale horeca waar gemeenten bij wegkijken”, tekent het AD op uit zijn mond.

Het AD weet dat ruim de helft van de 400 gemeenten nog steeds geen preventie- en handhavingsplan heeft tegen de zuipketen. Dat had per 1 juli klaar moeten zijn. De VNG zegt echter niet zo actief te zijn op dit dossier. Zij maakt zich dus weinig zorgen.

Uiteraard vroegen wij de gemeente Deventer om een reactie op de uitspraken van de VVD en KHN. Ook de politieke partijen in Deventer is om een reactie gevraagd. Houd onze site in de gaten voor de reacties.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.