vvd wil eerder kunstgras in marienheem

VVD Raalte wil dat SV Mariënheem, net als Heeten, ook uiterlijk in 2017 een kunstgrasveld krijgt. “We vinden dat het college moet proberen de kunstgrasvelden in Heeten en Mariënheem in één keer aan te besteden, en in tijd naar voren te halen,” stelt raadslid Emiel Gerner namens de liberalen.

De VVD zal bij de behandeling van de begroting met een voorstel komen om de aanleg van het veld voor Mariënheem te versnellen en hoopt op steun van de andere fracties. De VVD stoort zich aan het uitstelgedrag van het college rondom de aanleg van de kunstgrasvelden, waarvan met name Heeten en Mariënheem de dupe zijn.

“Vanaf 2005 heeft de VVD al een koers ingezet waarbij alle voetbalverenigingen zouden moeten beschikken over kunstgrasvelden, omdat dit simpelweg de toekomst heeft,” aldus Gerner. In 2008 is besloten om de eerste negen kunstgrasvelden aan te leggen. In de vier jaren die daarop volgden zijn er slechts zes gerealiseerd en afgelopen zomer is eindelijk nummer zeven aangelegd.

Heeten en Mariënheem hadden het nakijken. “Nu heeft het college besloten om de kunstgrasvelden van S.V. Heeten en S.V. Marienheem pas in 2017 en 2018 te gaan aanleggen. Dit betekent voor Mariënheem dat het kunstgrasveld tien jaar na de eerste gemaakte afspraken gaat worden gerealiseerd. Dat is niet redelijk ten opzichte van de andere clubs binnen de gemeente die al lang en breed op kunstgras spelen. Wat ons betreft maken we snel een eind aan die ongelijkheid.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.