vos en bonder opnieuw 1 en 2 op csi salland

En dat Wibro B goed is, bleek uit zijn tweede zege op rij.

Na de winst in de 1.40m zware tour op donderdagavond in Mariënheem won Wibro B, die in 2003 geboren werd bij de familie Brinkman in Zutphen, de 1.40m Hotel de Zwaan Prijs. Opvallend feit is dat de nummer twee ook dezelfde nummer twee is als de dag ervoor: Maureen Bonder uit het Drentse Schoonoord met Alex (v. Arpeggio). In een barrage met dertien deelnemers ging het tempo flink omhoog om de eerste prijs van 1.000 euro. “Als je Wibro B ziet doet hij niet heel snel aan, maar hij heeft een heel grote galop, hij zoekt de hindernissen op en wil voorzichtig zijn”, vertelt Robert Vos over de kwaliteiten van de winnaar.

Of de beroepsruiter uit Wierden nog lang van dit paard kan genieten, weet hij niet. Vos heeft geen sponsor en bekostigt het internationaal rijden door handel te drijven. Wibro B rijdt hij nog maar kort, al is het een oude bekende van hem. “Ik verkocht hem als jong paard aan een Amerikaanse klant van me, maar daar klikte het op een gegeven moment minder mee. Vervolgens heeft Conor Drain hem super getraind en er mooie resultaten mee geboekt en ik heb hem nu op stal om er een nieuwe eigenaar voor te vinden. Dat moet lukken. Het is een goed paard en daar is altijd vraag naar, zeker als de concoursresultaten ook goed zijn. Door Wibro B mee te nemen naar een meerdaags concours als CSI Salland weet je wat je aan zo’n paard hebt en dat is essentieel voor mijn handel. Het is sowieso een leuk concours hier. Alles is goed voor elkaar en je kan hier lekker rijden.”

De nummer twee, Maureen Bonder, is ook lekker aan het rijden. Ze won vandaag ook al de 1.25m Brinkhuis van Hoogstraten Prijs met Bridgestone RV (v. Silverstone). De broers Vincent en Sander Geerink uitGelselaar finishten hier als tweede en derde met Torino (v. Indoctro) en Detroit (v. Cardento). De 1.20m Harry’s Horse Prijs kwam op naam van Jesper Romp met Vive la Vie (v. Emilion), waarbij Stefanie Heins als tweede volgde op Dyantha V (v. Lupicor).

Suus Kuyten en Osaka (v. Clooney), gisteren nog tweede, wonnen de 1.35m De Paardenkrant Prijs. Daarbij werd de Belg Michael Van Den Bosch tweede met Uran (v. Rupie Star), voor Maureen Bonder met Velcaro (v. Elcaro). CSI Salland speelt zich tot en met zondag af. De entree is alle dagen gratis. Meer info: staging2.csisalland.nl

In het fotoalbum vind je foto’s van Johan Wolff, foto’s van Harrie Huisman vind je hier

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.