voorzitter pec hekelt uitvak adelaarshorst

PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser is niet te spreken over de manier waarop supporters van zijn club worden ontvangen bij sommige uitwedstrijden. Volgens Visser heeft het slechte uitvak van Go Ahead Eagles er bijvoorbeeld toe bijgedragen dat PEC Zwolle-fans afgelopen zondag in Deventer vernielingen hebben aangericht. Dat meldt RTV Oost.

“Vooropgesteld: de boel afbreken mag niet en dat keur ik ook af”, aldus Visser woensdag tijdens een bijeenkomst van de supportersvereniging. “Maar als je ziet hoe onze supporters in een hok worden gedaan dat met glas is afgesloten, dan vraag je ook om ellende.”

De slechte ‘hospitality’ in het uitvak van de Adelaarshorst is overigens geen uitzondering, volgens Visser: “De manier waarop de supporters bij Ajax worden ontvangen is ook niet je van het om het voorzichtig uit te drukken. En bij Cambuur worden ze ook in een hok gezet.”

Visser meent dat daardoor de animo voor uitwedstrijden ook vrij laag is: “In Zwolle zie je meer gezinnen op de tribune. Maar als je met je vrouw en kinderen in zo’n hok moet zitten, dan zou ik ook niet gaan.”

De schade aan de scheidingswand van het uitvak van Go Ahead Eagles zal PEC Zwolle overigens gewoon vergoeden. De kosten worden verhaald op de verantwoordelijke supporters.

Tijdens de supportersavond ging Visser ook iets dieper in op het plotselinge vertrek van algemeen directeur Edward van Wonderen, vorige maand. Van Wonderen zou verschillende ‘matige sponsorcontracten’ hebben afgesloten. Sommige contracten waren niet eens getekend.

Visser: “Er was ongelooflijk veel achterstallig onderhoud ontstaan.” Daardoor moest de club een deel van de verwachte inkomsten afboeken. Toen PEC Zwolle de verantwoordelijkheden van Van Wonderen wilde inperken door hem een andere functie aan te bieden, besloot Van Wonderen te vertrekken.

De supportersavond, waarop Visser en technisch directeur Gerard Nijkamp de stand van zaken rond de club bespraken, werd overigens bijgewoond door slechts enkele tientallen fans. “De lage opkomst beschouw ik maar als een teken van vertrouwen”, aldus Visser.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.