volle kerk voor muziekestafette heino

De 4e Open Muziekestafette Heino groeit uit naar een fantastisch muzikaal evenement met maar liefst 43 optredens en met zelfs een internationaal tintje. En…de belangstelling was enorm! Dat op zo’n mooie zaterdag zoveel mensen de ‘Doprskerk’ in Heino weten te vinden dat is uniek.

Het begon allemaal reeds op de vrijdagavond. ‘Het was een gok’, zo maakte de Stichting commissie de redactie duidelijk. Maar de belangstelling ook op de vrijdagavond was zeer behoorlijk. De zaterdagmorgen begon wat stroef wat de belangstelling aan gaat. Maar het nivo was zeer behoorlijk. ‘Cantabile’ uit Dalfsen begon deze estafette met prima koorzang.

In de middag zo tegen 15.00 u. stroomde de kerk geheel vol en dat is zo gebleven tot klokslag 23.00 u. ‘Een overschrijding van iets meer dan een half uur dat kan net, aldus het Stichtingsbestuur. En dat zullen de toehoorders ook hebben gedacht want tijdens de finale van ‘Ons Genoegen’ zat de kerk ‘bomvol’! Het was ook zeer interressant al die verschillende genres. ‘Het werkte verlavend’, aldus één der aanwezigen.

Steeds maar weer benieuwd wat komt er nu? Het internationale tintje kwam van Helga Hoffmann uit Potsdam en helemaal vanuit Etten Luer kwam ‘The Crew Music’. En getuige de vele reacties deze zondag op de mail blijkt dat de deelnemende koren/orkesten/ensembles/leerlingen het zeer aantrekkelijk te vinden om voor zo veel publiek op te treden. En…daar komen steeds meer aanvragen binnen – ook tijdens deze 4 e Open Muziekestafette Heino – om mee te doen, aldus Flip Jonkman. Ook vanuit professionale hoek. De Stichting Open Muziekestafette bestaat uit Gerard Lammers, Flip Jonkman en Guus van Wifferen.

Maar liefst 25 mensen werden ingezet op de vrijdag en de lange zaterdag! Het terras tegen over de kerk werd georganiseerd door de Herv. Gemeente. Volgend jaar wordt er zeker een 5e editie georganiseerd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.