volgend seizoen nieuwe velden sc lemele

SC Lemele kan volgend seizoen gebruik maken van nieuwe speelvelden. Uitbreiding van Sportpark Zandeinde in Lemele bleek vorig jaar niet mogelijk omdat de eigenaresse van de benodigde grond rondom het sportpark haar grond niet kwijt wilde. De gemeente startte een onteigeningsprocedure, het bestemmingsplan heeft inmiddels zes weken ter inzage gelegen en als alles volgens planning loopt, wordt de grond in maart ‘geruild’ en kan er begonnen worden met de reconstructie van het sportpark. In augustus kunnen dan de nieuwe velden in gebruik genomen worden.

De raadscommissie van Ommen stemde begin juni al in met het bestemmingsplan ‘Kleine kernen, omgeving Bulemanstreeg, Lemele’. Dit bestemmingsplan gaat over het gebied dat wordt begrensd door de N347, de Bulemansteeg en de Huusminksteeg. Met dit bestemmingsplan wordt de uitbreiding van het sportpark en de uitbreiding van de plaatselijke begraafplaats mogelijk gemaakt. Ook zorgt het bestemmingsplan voor grotere woningbouwlocaties en/of woon-werk locaties.

Tijdens de inspraakperiode van zes weken, kwam er slechts één reactie binnen met vragen over de toelichting van het bestemmingsplan, waarna het bestemmingsplan iets is aangepast. De provincie is inmiddels ook akkoord en dus is het ontwerpbestemmingsplan gereed. Deze ligt vanaf 2 oktober ter inzage.

Wonen/werken

In het bestemmingsplan is ook ruimte voor woningbouw en woon-werklocaties langs de Bulemansteeg. Daardoor hoeft er geen afzonderlijke uitwerkingsprocedure meer te worden doorgevoerd. In het bestemmingsplan is geen kavelbreedte aangehouden en ook niet bepaald waar moet worden begonnen met bouwen. “Op deze wijze ontstaat flexibiliteit bij de uitgifte van kavels, wat de kavelverkoop bevordert”, laat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ommen weten. “Wij kunnen de klant op deze manier ‘op maat’ bedienen.

Uitbreiding

De uitbreiding van Sportpark Zandeinde liep eind vorig jaar forse vertraging op. Lemele voetbalt al jarenlang op (volgens de KNVB-normen) ‘te kleine velden’. De KNVB verleende hiervoor dispensatie, maar de situatie is niet langer gewenst. De club wil al lange tijd uitbreiden met twee volwaardige velden, waaronder één kunstgrasveld en een pupillenveld. Om dat mogelijk te maken, moet er 300 vierkante meter particuliere grond aangekocht worden. Al sinds medio 2012 wordt er met de eigenaresse van omliggend privégrond overleg gevoerd, maar tot voor kort zonder succes.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.