voetbalsters wijhe genieten van proftraining

Bijna alle voetbalmeiden van Wijhe’92 hebben woensdagavond enthousiast deelgenomen aan de professionele training van Go Ahead Eagles’ assistent-trainer Dennis Demmers. Zo’n 50 voetbalsters – van zeer pril tot jongvolwassen – schaafden aan hun balbehandeling, gericht op situaties die in een wedstrijd (kunnen) voorkomen.

Zo leerden ze de bal laag te houden en ruimte te maken door simpelweg een paar passen opzij te doen. Uiteraard werd de clinic besloten met een partijtje, waarin – zo was de bedoeling – het geleerde in praktijk kon worden gebracht.

De meiden vonden het ‘leuk en leerzaam’. En dat was ook precies de bedoeling van het Actiecomité Rood-Geel 08122013, gevormd door de Olstenaren Bernhard ten Have en Harry Brink, dat de training aanbood.

Het actiecomité heeft zich ten doel gesteld ‘de rood-gele cultuur te bewaken en te versterken op de noordflank’. De heren van het actiecomité konden het wel waarderen dat sommige meiden zich hadden gestoken in blauw-witte shirts van rivaal PEC Zwolle; zij houden zelf ook wel van een partijtje jennen.

Na de training stelde Dennis Demmers tevreden vast dat er met name in de jongste categorieën een paar aardige talentjes rondlopen en dat het gewenst is daar in te investeren via goede begeleiding door vrijwilligers van Wijhe’92. De trainers Henk Jonkman, Marlin te Wierik, Alexander van Dijk, Theo Dollenkamp, Jan van der Sluis, Gary Mosterd en Gert Burink kunnen daarbij inhaken op oefenvormen die Dennis Demmers ook hen aanreikte.

 

Er voetballen ruim 60 meiden bij Wijhe’92, in de leeftijd van 5 tot 30 jaar. Volgens het beleidsplan meidenvoetbal Wijhe’92 spelen de jongste meiden tussen de jongens. Vanaf de D spelen ze in meidenteams op zaterdag. Op zondag spelen de vrouwen.

De meidenteams van Wijhe’92 zijn steeds op zoek naar versterking. Heb je belangstelling kom dan kijken. Voor vragen of aanmelden, neem dan contact op met Carla Verheyen via 0637455871 of via e-mailadres: meidenvanwijhe92@outlook.com of kijk op staging2.wijhe92.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.