vijftien miljoen voor aanpak n35

Dat schrijft RTV Oost

Het geld wordt gebruikt voor de aanpak van de belangrijkste knelpunten. Het gaat om dertien kleinschalige maatregelen, zoals het opheffen van erfaansluitingen, het afsluiten van toegangswegen en het aanleggen van parallelwegen over het hele traject. Daarnaast worden maatregelen genomen bij twee grotere knelpunten: kruispunt Bos bij Raalte en de aansluiting op het Combiplan bij Nijverdal.

Kruispunt Bos wordt zo ingericht dat er meer verkeer verwerkt kan worden. Gedacht wordt aan de aanleg van een parallelweg voor langzaam verkeer. Ook moet het kruispunt veiliger worden. Op dit moment is dit kruispunt met verkeerslichten een flessenhals in de doorstroming en daarnaast het meest onveilige punt op het tracé Wijthmen-Nijverdal.

De provinciale politiek vond de maatregelen woensdag nog niet voldoende. De provincie heeft de opdracht meegekregen om uit te zoeken hoe de doorstroming nog verder kan worden verbeterd. PvdA en VVD opperden eerder al de aanleg van een tunnel voor fietsers en voetgangers. Een deel van het geld dat eerder is bespaard op de opknapbeurt van de N340 en N377 zou voor dit knooppunt kunnen worden gebruikt.

Bij de aansluiting met het combinaplan Nijverdal moet onder meer een fietsbrug komen. Verder worden maatregelen genomen om landbouwverkeer en traag optrekkende vrachtwagens te scheiden van het overige verkeer.

De verkeersintensiteit op de Rijksweg N35, de belangrijkste verbinding tussen Zwolle en Twente, neemt tot en met 2030 met 30 tot 60 procent toe. Daarom is de ambitie van de regio de N35 tussen Zwolle en Almelo op lange termijn om te vormen tot een autoweg met een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur met twee keer twee rijstroken en ongelijkvloerse aansluitingen. Binnen de huidige mogelijkheden wordt daar stap voor stap naar toegewerkt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.