verzet tegen verhoging toeristenbelasting

Volgens de ondernemers en belangenorganisatie Recron zou verhoging van de belasting de concurrentiepositie van de bedrijven verslechteren. Tarieven spelen volgens de insprekers een steeds belangrijkere rol bij de keuze van hun potentiële klant. Omdat de concurrentie in de sector zo groot is, stellen de ondernemers dat ze indirect zelf voor de toeristenbelasting op moeten draaien.

Raalte is voornemens om tussen 2014 en 2018 de toeristenbelasting van 0,70 naar 1 euro te verhogen. “Oneerlijk beleid,” bestempelde Plagman zelfs, omdat de ondernemers zelf hun prijzen al jaren niet kunnen verhogen door de aanhoudende concurrentiestrijd in de sector. Volgens de inspreekster vraagt Zwolle 60 cent per nacht (en verhoogt die de belasting niet) en Olst-Wijhe 45 cent per nacht.

In november neemt de gemeenteraad een besluit over de toeristenbelasting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.