van der linden verwacht een ander pec

“Schitterend”, is het eerste wat Jop van der Linden kan uitbrengen als hij terugdenkt aan de IJsselderby van vorig jaar. Eagles rolde PEC met maar liefst 4-1 op en stond binnen no-time op voorsprong. “De derby werd sinds lange tijd weer gespeeld en binnen een kwartier stonden we op een 2-0 voorsprong. De eerste IJsselderby sinds tijden verliep voor ons helemaal volgens plan.”

Volgens de linksbenige verdediger zal het aankomende zondag niet zo makkelijk worden voor zijn ploeg. “Zwolle zal flink gewapend naar ons toe komen. Het zal ze niet weer overkomen dat ze zich zo laten verrassen.” Hoewel de winstpartij van vorig seizoen er een was om in te lijsten, maakt het volgens Van der Linden niet uit hoe je de IJsselderby wint. “Het gaat om de winst, de drie punten en het maakt niet uit hoe je daaraan komt. Ik zou het prima vinden als PEC de hele wedstrijd beter is, maar wij de 1-0 tien minuten voor tijd binnenschieten en daarmee winnen.”

Vorig seizoen zorgden Antonia, Schmidt, Falkenburg en Van der Linden zelf voor het doelpuntenkwartet aan de zijde van Eagles. Van der Linden is de enige die is overgebleven, omdat de Antonia en Falkenburg FC Groningen en NAC Breda boven Go Ahead Eagles verkozen en Schmidt van SC Heerenveen niet de kans kreeg om naar Deventer te verkassen. “Daar had ik nog niet eens bij nagedacht. We hebben dit seizoen veel spelers die een doelpunt weten te maken. Iedereen kan de IJsselderby naar mijn mening beslissen, maar ik maak graag weer de eerste van het seizoen tegen PEC.”

Het beladen duel is voor veel spelers van Go Ahead Eagles een onbekende happening. Van der Linden geeft aan dat vooral de spelers die wat langer bij de club spelen het belang van het duel niet onderschatten. “Spelers als Marnix Kolder, Sjoerd Overgoor, Deniz Türüc en Xandro Schenk weten wat het betekent om de IJsselderby te spelen. Je merkt aan alles dat het wat extra’s met zich meebrengt. Het seizoen kan er bij wijze van spreken mee vallen of staan.

Hoewel Go Ahead Eagles normaal gesproken van wedstrijd tot wedstrijd werkt, stond om zondag 19 oktober al lang en breed een grote gemarkeerde cirkel in de agenda van Van der Linden. “Natuurlijk weet ik wanneer het is, dat is al heel lang bekend en we kijken met een schuin oog altijd naar die datum. Op tactisch en technisch gebied werken we echter wel van wedstrijd tot wedstrijd, de volgende wedstrijd is nou eenmaal Zwolle dus afgelopen week begonnen we met de voorbereidingen op dat duel. De rustweek zat er echter nog tussen in verband met de interlandperiode. Dat was voor ons gevoel niet fijn. We kregen door de overwinning in Utrecht een enorme boost en het was lekkerder geweest wanneer we in een keer door konden naar het volgende duel. Het duel tegen PEC is zo speciaal dat hoe eerder het komt, hoe beter het is. Ik kijk er naar uit.”

Voor Go Ahead Eagles telt een punt niet in de IJsselderby. Van der Linden beseft dat zijn club niets opschiet met een punt en wil winnen, ook al staat PEC als nummer drie hoog op de ranglijst. “Het maakt niet uit waar wij staan of waar zij staan. Natuurlijk weet ik dat zij het goed doen en hoog staan, maar wij willen winnen in eigen huis. Zij zullen ook willen winnen want ze hebben nog iets recht te zetten. Wanneer wij zullen willen zal de klap nog harder zijn voor de Zwollenaren.”

Door Maurice Kuipers

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.