techniekdag bedrijven nodigen scholieren uit

Milieu en Techniek. Dat is het thema van de negende Techniekdag Onderwijs Salland. Op vrijdag 3 oktober en zondag 5 oktober kun je op verschillende plaatsen in de regio kennismaken met technische bedrijven, in de breedste zin van het woord. Aan deze editie doen zes bedrijven op acht locaties mee.

De deelnemers halen alles uit de kast om de voorgaande techniekdagen te overtreffen. Jansen Wijhe in Lierderholthuis en Multilight Heino zijn de twee bedrijven buiten Raalte. In Raalte doen mee: Beaphar op twee locaties aan de Oude Linderteseweg en op één locatie aan de Aakstraat en daarnaast Dennebos Flooring, Bouwbedrijf Gebr. Meijer en Bepacom.

De techniekdag is bedoeld voor alle leerlingen van groep 6, 7 en 8 van basisscholen in Salland en daarnaast alle 1e en 2e jaars leerlingen van het voortgezet onderwijs van Carmel College Salland en Capellenborg Wijhe. Naast de eerder ge-noemde leerlingen, zijn ouders meer dan welkom. Ook zij krijgen de kans een kijkje te nemen bij de bedrijven om kennis te nemen van de techniek anno 2014. Dit is uitermate waardevol omdat ouders een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een opleiding en beroep.

De techniekdag is op vrijdagavond 3 oktober van 18.00 uur tot 21.00 uur en op zondag 5 oktober van 11.00 uur ’s och-tends tot 16.00 uur ‘s middags. Bij elk bedrijf kan je binnen die tijdsperiodes terecht.

Leerlingen die minimaal 5 van de 7 stempels hebben van de bedrijven die ze hebben bezocht, dingen mee naar één van de 10 prijzen die beschikbaar zijn gesteld.

Wethouder Herman Engberink van de gemeente Olst-Wijhe, José Lipman, leerkracht KBS De Dolfijn in Heino, en Willy Haarman, voorzitter Platform Techniek Salland, verrichten de officiële opening. Zij doen dit op vrijdagavond 3 oktober om 17.30 uur bij Jansen Wijhe in Lierderholthuis.

Diverse opleidingen voor Voortgezet Onderwijs geven informatie over hun opleidingen in techniek & science: bij bouw-bedrijf Gebr. Meijer staan Vmbo en Praktijkonderwijs van Carmel College Salland en Bouwmensen (v/h Bouwbasic), Deltion College met de elektrotechniek staat bij Bepacom en met de grafische afdeling bij Multilight, AOC De Groene Welle heeft een opstelling bij Jansen Wijhe, Saxion Chemie staat bij Beaphar evenals havo/vwo van Carmel College Salland.

Bij Jansen Wijhe in Lierderholthuis staan alle werkstukjes opgesteld. Die werkstukjes zijn het resultaat van de lesop-drachten waar leerlingen, voorafgaand aan de techniekdag, mee bezig gaan op school. Dit jaar heeft Beeldtaal, met on-dersteuning van KWTO en TechYourFuture, een boeiend filmpje gemaakt van alle bedrijven gezamenlijk. Het filmpje is te bewonderen op staging2.platformtechnieksalland.nl.

De prijzen in het kader van de gemaakte lesopdrachten, worden dit jaar wederom gezamenlijk uitgereikt. Dit vindt plaats op woensdagavond 8 oktober om 19.00 uur bij Carmel College Salland. Ook de winnaars die getrokken worden uit de ingeleverde stempelformulieren, worden uitgenodigd. De Rabobank stelt alle prijzen beschikbaar.

Zie verder: staging2.platformtechnieksalland.nl. Hier zijn onder meer de informatiebrochure voor ouders en de lesbrief te downloaden. Ook worden daar foto’s geplaatst van de techniekdagen op 3 en 5 oktober.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.