sv raalte verliest thuis van koploper

SV Raalte heeft vanmiddag op het eigen sportpark de wedstrijd tegen koploper AVC Heracles met 1-3 verloren. Ondanks het verlies van de thuisploeg was Jan Plagman tevreden met het spel van zijn ploeg.

SV Raalte was sterk in de beginfase en kwam op een verdiende voorsprong, in de 28e minuut mocht David Lindeboom op het scoreformulier genoteerd worden. Enkele minuten na de openingstreffer maakte de doelman een overtreding op een speler van SV Raalte. De sluitpost kreeg een gele kaart van de arbiter maar volgens SV Raalte trainer Jan Plagman had deze overtreding met rood bestraft moeten worden. ‘Zelfs de trainer van AVC Heracles zei tegen mij dat het een rode kaart was. Het is onvoorstelbaar dat hij een gele kaart kreeg, het was echt donkerrood.’ Vlak voor het rustsignaal kwam AVC Heracles op een 1-1 gelijke stand. Onterecht volgens Jan Plagman. ‘In de eerste helft waren wij zeker de betere en hadden de betere kansen. Toch maakt AVC Heracles in de blessuretijd van de eerste helft de gelijkmaker. Dan ga je toch heel anders de rust in.’

In de 70e minuut kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong. ‘Toen ze op 1-2 kwamen was het geloof weg. De koppies gingen hangen en dan weet je dat het lastig gaat worden.’ AVC Heracles gaf de thuisploeg twee minuten later de genadeslag en kwam op een 1-3 voorsprong wat tevens de einduitslag was.

Trainer Jan Plagman was ondanks het verlies trots op zijn team. ‘We hebben misschien wel onterecht verloren. Als de doelman van AVC Heracles een rode kaart had gekregen was het waarschijnlijk een hele andere wedstrijd geworden. AVC Heracles heeft een hele goede ploeg met uitstekende individuele spelers maar wij hadden de betere kansen. Ik ben gewoon hartstikke trots op mijn jongens.’

Volgende week zal SV Raalte aantreden in het uitduel tegen La Premiere. De ploeg uit Almelo staat op een vijfde plaats in de 5e Klasse A. Koploper AVC Heracles zal volgende week op het eigen sportpark laagvlieger VV Langeveen ontvangen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.