susan schaap wil alle oplossingen verkennen

“Je kunt altijd wel tot het gaatje procederen. Dat is voor mij als advocaat natuurlijk best leuk, maar ik wil er zeker van zijn dat we eerst alle mogelijke oplossingen hebben bekeken.” In deze twee zinnen ligt exact verankerd wat de werkwijze van Susan Schaap advocatenkantoor (gespecialiseerd in omgevingsrecht) in Wijhe is. “De eerste stap is voor mij altijd de juridische analyse. Vervolgens proberen we samen vast te stellen waar we naar toe willen en waarom. Dat doel kan soms ook buiten de juridische kaders worden bereikt. Oplossingsgericht dus! Eigenlijk is dit best een heel creatief vak”, stelt ze met een glimlach vast.

Advocaat Omgevingsrecht (ruimtelijke ordening en milieu). Het is voor het gros van het bedrijfsleven een onbekende juridische tak van sport. Laten we onszelf niet verliezen in lange definities en proberen met enkele voorbeelden duidelijk te maken in welke situaties Susan Schaap advocatenkantoor kan worden ingeschakeld.

Voorbeeld 1:

Een projectontwikkelaar krijgt toestemming van de gemeente voor nieuwbouw. De buurt komt echter in opstand omdat het fraaie uitzicht wordt geblokkeerd.

Voorbeeld 2:

Een fabriek kan zich niet houden aan alle milieuvoorschriften en wordt geconfronteerd met handhavend optreden.

Voorbeeld 3:

Een agrarisch ondernemer is gevestigd in of nabij een Natura 2000-gebied en voelt zich beperkt door allerlei wetten op het gebied van natuurbescherming.

De advocaat kan in alle situaties zowel aan de kant van overheid, projectontwikkelaar en de bouwer als aan de zijde van bedrijven en (groepen) particulieren staan. “Natuurlijk gelden de gedragsregels uit de advocatuur. Ik procedeer niet tegen een gemeente waarvoor ik regelmatig werk of heb gewerkt. Verder sta ik achter de zaken die ik doe. Ik ben geen vechtadvocaat die doelloos procedeert.”

Persoonlijke dienstverlening

Het Wijhese kantoor bewijst dus dat je niet altijd naar de grote stad hoeft te reizen om een kwalitatief goede en gespecialiseerde advocaat te vinden. En je hoeft evenmin een groot kantoor in te schakelen. Sterker nog: qua persoonlijke dienstverlening krijg je het nergens beter dan bij een klein kantoor dat stevig geworteld is in het Sallandse platteland. “Bij een groot kantoor loop je eerder het risico dat je de regie kwijt bent. Ik vind het ontzettend belangrijk om samen op te trekken en te sparren met de opdrachtgever”, aldus Susan die benadrukt dat een kleiner kantoor de kosten laag kan houden en daardoor aantrekkelijke tarieven kan hanteren.

Realistisch als ze is, sluit ze de ogen niet voor de tekortkomingen van een klein kantoor. Hoe flexibel je ook kunt zijn, het is natuurlijk onmogelijk om het volledige terrein van het omgevingsrecht te coveren. Susan is daarom blij dat ze zich heeft kunnen aansluiten bij het collectief SAM (Samenwerkende advocaten omgevingsrecht). Dit is een informeel samenwerkingsverband van zes specialisten die landelijk actief zijn op het gebied van omgevingsrecht. “Dankzij SAM kan ik een hoog kennis- en kwaliteitsniveau bieden. Naast de krachtenbundeling kunnen we kennis uitwisselen en volgen we nieuwe ontwikkelingen op de voet. En dat delen we graag met onze klanten en andere belangstellenden via onze externe nieuwsbrief ‘Omgevingsflitsen’. Ik durf zelfs zo ver te gaan dat SAM model staat voor de nieuwe advocatuur.”

Susan Schaap advocatenkantoor

Stoombootweg 2

8131 RL Wijhe

T: 06 – 468 427 17

E: susan@susanschaap.nl

I: staging2.susanschaap.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.