supporters van twaalf profclubs in raalte

Onlangs bracht de dataredactie van TC Tubantia de spreiding van voetbalsupporters in kaart door alle betaald voetbalorganisaties in Nederland te vragen naar de postcodes van de seizoen kaarthouders in het afgelopen seizoen. De ‘voetbalkaart’ geeft ook de voetbalsupporters in de regio Salland weer en dat levert interessante conclusies op.

Voor de gemeente Raalte geldt dat het divers is in voetbalsupporters is. Maar liefst twaalf betaald voetbalclubs worden gesteund door inwoners van de gemeente.

Supporters van Go Ahead Eagles spannen de kroon en de meeste supporters uit de gemeente bezoeken wedstrijden in Deventer. Aartsrivaal PEC Zwolle moet genoegen nemen met een tweede plek op deze ranglijst. Opvallend is dat in Heino, ook onderdeel van de gemeente Raalte, juist bijna alleen maar PEC-aanhangers wonen. Heino lijkt dan ook de grens te zijn tussen het rood-gele deel en het blauw-witte deel van de gemeente Raalte. In de kern van Raalte krijgt FC Twente de voorkeur boven PEC Zwolle, maar kan het niet tippen aan Go Ahead Eagles.

FC Groningen, waar de in Lemelerveld geboren Maikel Kieftenbeld speelt, heeft logischerwijs ook aanhangers in de gemeente. Daarnaast worden wedstrijden van clubs als ADO, Heracles, Feyenoord, Vitesse, NEC en De Graafschap ook bezocht door Raaltenaren.

In het gehele verspreidingsgebied van Salland Centraal zijn wederom de meeste stadionbezoekers supporter van Go Ahead Eagles. Eagles verkoopt bijna twee keer zoveel seizoenkaarten dan de concurrent uit Zwolle in de Sallandse regio. FC Twente is ook populair, net als Ajax dat landelijk gezien overal supporters heeft.

Ken jij, of ben jij iemand die een seizoenkaart heeft bij een betaald voetbalclub? Salland Centraal is benieuwd naar de reden waarom je voor een bepaalde club kiest. Wil jij jouw voorkeur en reden voor een club uitspreken? Mail naar redactie@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.