supporters eagles blij met vernieuwbouw

Onder leiding van Herman Hobert ging de informatieavond bij Go Ahead Eagles van start in de Coldec Lounge. Na een praatje over het voetballende aspect met Foeke Booy, Jop van der Linden, Erik Cummins en Deniz Türüc kreeg architect Martin Kleine Schaars na de pauze de mogelijkheid om de vernieuwde Adelaarshorst te presenteren. Voor dat laatste gedeelte waren duidelijk de meeste supporters gekomen.

Het eerste gedeelte dat over de prestaties tot nog toe, de selectie en de veranderingen ten opzichte van vorig seizoen ging bestond vooral uit het mededelen van clichés. De algemene stemming van de heren achter de microfoons bleek uiteindelijk gematigd tevreden. Hoewel zowel de spelers als de trainer tevreden zijn over hoe ze het eerste gedeelte van het seizoen zijn doorgekomen, waren ze het er ook over eens dat ze liever wat meer punten hadden gehad. De overwinning van afgelopen zaterdag, in de slotminuut bij FC Utrecht, maakte echter een hoop goed.

Kritiek

De kritiek op spelers Fernando Lewis en Marnix Kolder kwam ook aan de orde. Vanuit het publiek kwam de vraag wat Booy in Lewis ziet, dat sommige supporters niet zien. “Lewis is een sterke, atletische en snelle jongen en kan op alle drie posities voorin spelen. Ik merk ook het anti-Lewis sfeertje en ik zie ook dat hij ongelukkig is in de afronding. Hij heeft echter vertrouwen nodig en moet wat gestuurd worden, want ik zie hoe hij op trainingen de ballen binnen schiet”, verdedigde Booy zijn keuze voor de huurling van AZ. “De kritiek op Marnix vind ik zeer respectloos en schandalig”, was Booy kort maar krachtig over het commentaar op de spits.

Vernieuwbouw

Na de pauze kwam voor veel aanwezigen het interessantere gedeelte. De plannen van de vernieuwde Adelaarshorst zijn uitgewerkt en werden gepresenteerd aan het grote publiek. Martin Kleine Schaars, architect van het project, kreeg naderhand veel waardering voor zijn ontwerpen. Supporters waren blij met het toekomstige beeld van het sfeervolle stadion, omdat er volgens hen is gedacht vanuit de supporters en de sfeer.

Een belangrijke reden voor de blijheid onder de supportersschare was dat duidelijk werd dat de hoeken van het stadion open blijven. Meer toegangspoorten, betere en meerdere horecapunten en het feit dat er de hele wedstrijd door bier kan worden gehaald konden ook op positieve reacties rekenen vanuit de zaal.

De bedoeling is dat het stadion vanaf volgend jaar twee hoge koptribunes kent en twee lagere tribunes. De Leo Halle Tribune wordt de hoogste tribune en heeft in de toekomst een capaciteit van 2700 man, waarvan 500 voor supporters van de bezoekende club. De supporters van tegenstanders van Go Ahead Eagles kunnen rekenen op betere faciliteiten in de Adelaarshorst. Verder wordt het supportershome flink uitgebreid, wordt het supportersplein voor een deel overdekt en komt er een loopbrug tussen gebouw Larenstein en de hoofdtribune. Ook krijgt stichting Niet te Kraken een museum in het vernieuwde stadion. In totaal kan de vernieuwde Adelaarshorst in de toekomst 10.400 mensen verwelkomen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.